Mīlu, bet nespēju just orgasmu  (15)

Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Vai ir iespējams, ka nespēju just orgasmu? Man ir bijuši trīs partneri, pašai ir 28 gadi un pa visu šo laiku.. nekā.. Es ļoti mīlu savu tagadējo draugu un mēs pat domājam precēties. Esam kopā jau 5 gadus, esam viens ar otru saraduši un mīlam viens otru. Viņš ļoti cenšas mani apmierināt.. Dažreiz viņš cenšas pat tik ļoti, ka esmu ar mieru patēlot, ka ir labi, jo kļūst jau garlaicīgi.. Mēs izmēģinām dažādas vietas, dažādas pozas. Bez rezultātiem.

Esam par to arī runājuši. Viņš jūtas nelāgi ka tā, un domā ka tā ir viņa vaina. Bet esmu droša, ka viņš ir varens mīlnieks, tikai es esmu tāda bezjūtīga.. Domāt par mūsu seksuālo nesaderību nevēlos, jo abi iepriekšējie draugi nesniedza apmierinājumu.. Ko darīt? Un vai vispār var ko darīt?

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205):

Orgasma klātbūtne seksuālās attiecībās un mīlestība vai seksuāla saderība nav termini, starp kuriem liekama vienlīdzības zīme. Lai labāk iepazītu un saprastu savu ķermeni, jūs mēģiniet sasniegt orgasmu, nodarbojoties ar masturbāciju - tas ļoti palīdz saprast, kādā virzienā meklēt.

Taču iespējams, jūs vēl esiet vienkārši par jaunu. Ir labi zināms, ka liela daļa sieviešu seksuāli tā pa īstam uzplaukst tikai pēc 30-35 gadu vecuma. Varbūt nevajag izmisīgi censties sasniegt orgasmu, bet vienkārši pilnvērtīgi izbaudīt kopābūšanu, maksimāli iepazīt vienam otra ķermeni, un gan jau īstajā brīdī arī orgasms parādīsies.

Ja nu tomēr nav miera, varat pakonsultēties ar kādu psihoterapeitu vai seksopatologu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!