Foto: DELFI

Jautājums: Mani nomāc viena lieta. Esmu precējusies, man ir 23gadi, ir bērns. Ar vīru ir sekss, bet lieta tāda, kad mēs mīlējamies, es nepalieku mikla. Vīram nākas vairākas reizes mani, tā teikt, saslapināt, man tas kaut kā sāk apnikt, ka nevaram tā vienkārši ņemt un pamīlēties. Tas viss sākās, kad izārstēju piena sēnīti. Ko man darīt šajā situācijā?

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205):

Atbilde: Nepietiekams gļotādas mitrums dzimumdzīves laikā var būt saistīts ar vairākām lietām - gan emocionālām problēmām, gan hormonālām novirzēm, gan mikrofloras sastāva izmaiņām. To var ietekmēt arī stress, diētas izmaiņas, smēķēšana, medikamentu lietošana. Ja nekas cits jūsu dzīvē nav mainījies, iespējams, ka pēc sēnītes ārstēšanas maksts mikroflora vēl nav pilnībā sakārtojusies.

Lai veicinātu ātrāku rehabilitāciju, varat palietot kapsulas ar pienskābajām baktērijām (piemēram, Liveo Intime, Jogurta kapsulas vai Erceflora) un lokāli Vagisan krēmu, kas palīdzēs ātrāk atgūt pareizo līdzsvaru. Ja tomēr 1-2 mēnešu laikā nekas būtiski neuzlabojas, konsultējieties ar savu gienkologu.

Ar cieņu - dr.Daiga Baranovska

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!