Jautājums: Esmu atkarīgs no azartspēlēm jau sešus gadus. Ja sākumā viss bija normas robežās, tad pēdējā gada laikā esmu nonācis bezdibeņa malā. Bērni man pieauguši, ar sievu esmu otrreiz precējies, dzīvojam Zviedrijā, viņa nav Latvijas pilsone. Ilgi viņa man piedeva, cieta manus melus, jo vienmēr atrodu iemeslu kā tikt pie spēlēšanas. Protams, visu to pārdzīvoju, nožēloju. Tagad sieva grib šķirties no manis, viņa uzskata, ka tā ir mana izlaidība un palīdzēt nevēlas.


Saka - dzīvo kā zini, tas ir tavs ceļš - azartspēles. Teorētiski es viņu saprotu, bet mīlu un zaudēt nevēlos. Lūdzu viņas atbalstu cīnīties ar šo, viņa atsaka. Kā man rīkoties, es vēlos saglabāt ģimeni, tikt vaļā no šīs atkarības, kādi būtu ieteikumi?

Atbild psihoterapeits Dr. Andris Veselovskis (konsultācijas Rīgā, Maiznīcas ielā 12-1; pieteikšanās pa e-pastu: andrisvesel@inbox.lv vai telefonu:  29448680):

Atbilde: Labdien! Jums ir divi ceļi - sevi iznīcināt, padodoties atkarībai vai cīnīties ar atkarību. Cīņā ar atkarību vislabāk var palīdzēt narkologs. Zviedrijā tādi speciālisti noteikti ir. Jāiet pie speciālista un jāstrādā pie problēmas risināšanas. Tikai strādājot ar sevi, cilvēks var uzvarēt atkarību. Narkologs vai psihoterapeits var būt labi palīgi.     

Atkarība ir ļoti stiprs un sīksts pretinieks. Ja izlemsiet cīnīties, jācīnās "ar zobīm un nagiem". Nekādā gadījumā nedrīkst atslābt un aizmirst par atkarību. Ja pats nebūsiet modrs, atkarība Jūs piemānīs un sakaus.      

Vēl ir svarīgi sākt uzņemties atbildību par savu dzīvi. Neviens no ārpuses Jūs nevarēs izglābt. Jums ir jāiemācās pārvaldīt sevi. To slēdzīti, kas liek pašiznīcināties, varat izslēgt tikai Jūs pats. Kā to izdarīt? Atbilde - gadiem ilgi strādājot ar sevi.  

Ar cieņu, Andris Veselovskis.  

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!