Foto: DELFI

Jautājums: Man ir samilzusi problēma - gadu esmu attiecībās ar meiteni. Es mīlu viņu un viņa mīl mani. Viss it kā ir ideāli, tikai viena problēma - viņa nevar sasniegt orgasmu ar mani. Iepriekš viņai ir bijušas attiecības ar diviem puišiem un ar abiem viņai bija orgasms, bet ar mani nekā.

Nesaprotu, kas par vainu, man normāls vidēja izmēra dzimumloceklis. Seksa sākumā it kā viss ir ok pirmās 10 minūtes, pēc tam viņai vienkārši apnīk.... Nezinu, ko darīt. Bail, ka šī problēma mūs neizšķir.

Pirms tam viņai esot bijis sekss ar puisi, kuram ir lielāks. Nezinu arī, kur vērsties pēc palīdzības, jo nezinu - tā ir emocionāla problēma vai mums vienkārši nesaskan. Un vai tas ir iespējams, ka viņai ar mani nevar būt orgasms? Man bail, ka viņa atradīs kādu labāku.

Atbild seksoloģe, seksopatoloģe, neiroloģe Dr. med. Ināra Roja (konsultācijas Rīgā, Bruņinieku ielā 5, Rīgas 1. slimnīcas poliklīnikā. Pieteikšanās pa e-pastu: inararoja@navigator.lv vai telefonu: 29822588):

Atbilde: Spriežot pēc rakstītās vēstules-jautājuma - autors vēl ir gados jauns vīrietis, kuram izveidojušās emocionālas un fiziskas seksuālās komunikācijas problēmas ar sievieti. Autors informē, ka starp šo sievieti un viņu pastāv " abpusēja iemīlēšanās", ka partnerei ar viņu "nav orgasma ",  taču šis orgasms "ir bijis - ar citiem puišiem" , pie kam - visu informāciju par orgasmu autors ir veidojis, spriežot pēc vēstules: vienīgi saskaņā ar dzimumakta partneres atkārtotiem apgalvojumiem. It īpaši jauno vīrieti vesela gada garumā  ir traumējis seksuālās partneres atgādinājums, ka "iepriekšējam puisim  - TAS ir bijis LIELĀKS!".

Likumsakarīgi, ka vēstules autors -  ir izmisis, savu vīrieša  personisko kvalitāti patlaban identificē vienīgi ar dzimumlocekļa izmēriem, meklē atbildi, baidās zaudēt meiteni. Mēs nezinām, kāda  puisim ir bijusi seksuālās dzīves pieredze pirms šīs sievietes, kura "nevar sasniegt orgasmu tieši ar viņu" ,  mēs nezinām, kāda ir bijusi sievietes seksuālās dzīves pieredze, orgasma izjūtas piedzīvojumi un pārdzīvojumi.

Tā kā orgasma izjūta ir ļoti komplicēts un daudzpusīgs notikums, ļoti individuāls notikums katra heteroseksuāla pāra pieredzē - iesaku vēstules autoram kopā ar savu seksuālās dzīves partneri apmeklēt ārsta seksologa, seksopatologa konsultāciju. Tādā konsultācijā gan puisis, gan meitene var gūt atbildes uz ļoti daudziem savas dzimumdzīves jautājumiem, kā arī - nepieciešamības gadījumā - saņemt palīdzību.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!