Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Manai meitai ir 19 gadu. Uz viņas ķermeņa parādās mazi, sarkani pleķi, kuri paliek jēli. Pēc kāda laika tie aizvelkas ar ādu, kura, pieskaroties drēbei, atkal ir nost. Pleķi parādās dažādās vietās. Pati ir ļoti nervoza, mīl saldumus, ir ļoti noslogota gan darbā, gan skolā. Lūdzu padomu, kas tas varētu būt?

Atbild Veselības centra 4 Juglas klīnikas dermatoloģe Zane Degro:

Atbilde: Pēc Jūsu apraksta uzreiz jāsaka, ka šis gadījums noteikti būtu papildus izmeklējams un izvērtējams. Ja uz ādas parādās izsitumi, kas ātri veidojas par "jēlumiem" jeb erozijām, jādomā par pūšļveida ādas saslimšanu.

Ja izsitumi kombinējas ar niezi, nevar izslēgt alerģisku ādas saslimšanu. Sīki pūslīši mēdz būt arī herpes infekcijas gadījumā, kas parasti ir "indikators" cilvēka imunitātes "caurumam". Lai uzstādītu diagnozi un nozīmētu ārstēšanu es noteiktu ieteiktu apmeklēt speciālistu, kas varētu ieviest skaidrību un precīzi atbildēt uz Jūsu jautājumu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!