Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Man ir ļoti, ļoti plāni mati, it īpaši, kad tos izmazgā.. No sākuma tie ir kupli un mirdzoši, bet jau pēc 5 minūtēm zaudē visu skaistumu, turklāt ļoti taukojas. Es zinu, tas ir kaitīgi matiem, bet es tos katru nedēļu pēc mazgāšanas ieveidoju, lai tie izskatas biezāki un skaistāki. Lietoju arī vienu aizsarglīdzekli pirms matu žāvēšanas un veidošanas. Es ļoti uztraucos par saviem matiem, man ir sajūta ka tie visi drīz izkritīs, esmu mēģinājusi arī atrast kādu frizūru vēl neieveidotos matos, bet tas ir velti. Varbūt tomēr Jūs zināt kādu labu līdzekli vai kādas dabīgās metodes, ko es varu ar saviem matiem darīt, lai tie kļūtu biezāki?

Atbild Veselības centra 4 skaistuma klīnikas 4. Dimensija dermatoloģe, triholoģe Jekaterina Pudova:

Atbilde: Runājot par matu tipiem, tad diemžēl kardināli pamainīt to, ko ir devusi daba nav iespējams ne ar vitamīniem, ne ar kopšanas vai kādiem tautas līdzekļiem. Kopšanas ziņā smalkiem matiem, kas pie tam vēl ātri taukojas, nedrīkst lietot balzāmus un kondicionierus, ko ieklāj matos un tad izskalo. Lai cik viegli tie nebūtu, tajos ir silikoni, kas padara matus smagākus un taukainākus. Jūsu gadījumā vajadzētu lietot taukainiem matiem paredzētu šampūnu un neizskalojamo jeb tā saucamo leave-in kondicionieru. Konkrētus līdzekļus iesaku meklēt frizētavās, kur profesionāļi palīdzēs piemeklēt Jums atbilstošāko.

Jūs minat, ka mati pastiprināti izkrīt un ņemot vērā, ka ir arī pastiprināta matu taukošanās Jums vajadzētu konsultēties ar dermatologu vai trihologu, lai izslēgtu androgēnu alopēciju, kas ir nopietna matu problēma.  

Attiecībā par minēto līdzekli matu kuplumam ir grūti komentēt to efektivitāti, nezinot tā sastāvdaļas.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!