Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Man ir 41 gads, bērniņi nav, un esmu mēģinājusi mākslīgo apaugļošanu (jo problēmas bija vīram). Grūtniecība neiestājās. 40 gados man pazuda mēnešreizes. Pie ārsta man pateica, ka ir iestājies klimakss un izrakstīja zāles Trisequens. Sakiet, lūdzu, vai tiešām tagad var 100% apgalvot, ka grūtniecība nevar būt vispār un ir iestājies "vecums"? Un turpmāk mēnešreizes varēs izraisīt tikai ar zālēm?

Atbild Dr. Nataļja Mošna ārstu prakse "Quartus" - tālr. 67271205

Atbilde: Labdien! Par menopauzi var runāt, ja veselu gadu nav bijušas mēnešreizes un ir noteiktas izmaiņas hormonu analīzēs. Gadījumā, ja sievietei ir iestājusies menopauze, grūtniecība nav iespējama. Ja Jums jau gadu nav mēnešreizes, ļoti iespējams, ka Jums ir iestājusies menopauze. Iesaku Jums atrast ginekologu, kuram Jūs varēsiet uzticēties un izrunāt visus Jūs interesējošus jautājumus.

Ar cieņu, Nataļja Mošna.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!