Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Vai svaigēšana nevar kaitēt manai veselībai? Izlasīju un gribu pievērsties šādai ēdienkartei.

Atbild Jānis Ventiņš, "Homeopātija", SIA

Ja ar svaigēšanu Jūs domājat diētu, kuru ievērojot, netiek lietoti pārtikas produkti, kas sagatavoti temperatūrā augstākā par 47 °C (tai skaitā gaļa un zivis), tad no termiski neapstrādātiem gaļas un zivju produktiem var tikt iegūti dažādi parazīti vai rasties infekcijas.

Daļa uzturvielu labāk uzsūcas no apstrādātiem produktiem (piemēram, burkānos esošie karotinoīdi), un cilvēka organisms pilnvērtīgāk izmanto tieši termiski apstrādātu gaļu. Ja gaļas produkti no ēdienkartes tiek izslēgti, tad var rasties, piemēram, B12 avitamonoze.

Taču kopumā ņemot, ja neieslīgst galējībās, tad pastiprināta svaigu produktu lietošana uzturā veselībai nāk tikai par labu!

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!