Foto: PantherMedia/Scanpix
Jautājums: Labdien! Jau kādus divus mēnešu atpakaļ acīs parādījās tādi kā peldoši duļķi, acu ārsts saka, ka tā ir normāla parādība, un neko tur nevar darīt. bet nu man viņi traucē, ne jau tā, ka aizsegtu redzes lauku, bet ļoti pievēršu uzmanību, piemēram, skatoties TV, redzu, ka viņi lidinās, sēžot pie datora, un nerunājot, jau par skaidru dienu ārā. Vai tur var ko darīt, piemēram, ar lāzeriem?

Atbild Rets Skrickis, "Dr. Skricka kontaktlēcu centrs", SIA

Labdien! Kā jau Jūsu acu ārsts teica, ar šiem peldošajiem plankumiem var tikai sadzīvot.
Īpašas ārstēšanas tiem nav, (ne lāzers, ne ķirurģiski) jo tie atrodas acs iekšējā daļā - stiklveida ķermenī.

Atbild "Latvijas Amerikas Acu centrs", SIA

Labdien! Peldošiem punktiem acu priekšā var būt dažādi iemesli, bet ja daktere ir Jums teikusi, ka ar šiem Jūsu apduļķojumiem neko nevar darīt, tad jādomā, ka Jums ir stiklveida ķermeņa destruktīvi apduļķojumi, kuri parādās dažādos vecumos, redzi un acs veselību neietekmē un kurus tiešām nevar uzsūcināt ar zālēm vai lāzeri.

Ar cieņu, dr.Strautmane

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!