Foto: PantherMedia/Scanpix
Kad dzīve rādās pelēkos toņos, izrādās, ir vienkāršs veids, kā to padarīt krāsainu. Vismaz tā uzskata amerikāņu zinātnieki, kuri izveidojuši to produktu sarakstu, kas vairo optimistisku skatu uz dzīvi.

Kā vēsta izdevums "Independent News", Hārvarda universitātes pētnieki nākuši klajā ar jaunu, pārsteidzošu atklājumu. Augļi un dārzeņi te tikai palīdz saglabāt labu formu un uzlabo organisma vispārējo stāvokli, bet arī padara skatījumu uz dzīvi ievērojami gaišāku.

Atklājuma autore ir universitātes uztura skolas speciāliste Džūlija Boema. Pēc viņas domām, katra cilvēka individuālais optimisma līmenis ir tieši atkarīgs no ikdienas uzturā lietotajiem augļiem un dārzeņiem.

Pētījumā piedalījās vairāk nekā tūkstoš cilvēki vecumā no 25 līdz 65 gadiem - viņiem lūdza nodot asins analīzes un aizpildīt nelielu testu.

Analizējot rezultātus, noskaidrojās, ka cilvēki, kuri dienā bija apēduši kaut vai trīs nelielas augļu vai dārzeņu porcijas, asinīs bija par 10 līdz 15 procentiem vairāk karotinoīda nekā kontrolgrupas dalībniekiem, kas arī izskaidro viņu dzīvespriecīgāko noskaņojumu.

Visvairāk karotinoīdu ir oranžas krāsas dārzeņos un augļos, piemēram, apelsīnos, mandarīnos, hurmā, burkānos, kā arī zaļumos - dillēs, pētersīļos, selerijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!