Foto: PantherMedia/Scanpix
Ziemas rīts, aiz loga - mīnus sazin cik grādu, slapjš sniegs, turklāt vēl tumšs. Tas nav ļauns sapnis, bet parasts darbdienas rīts. Izdevums "Woman's Health" sniedz dažus noderīgus padomus, kā vieglāk pamosties jaunai, rosīgai dienai.

1. Modinātājs. Nav bez pamata jociņš, ka tad, ja iestādīsi modinātāja zvana vietā savu mīļāko melodiju, sāksi to ienīst jau pēc nedēļas. Protams, vari jau izvēlēties smago metālu, lai jau pēc pirmajiem akordiem gribētos uzlēkt līdz griestiem, bet tādā gadījumā visu dienu nostaigāsi zombija stāvoklī. Labāk izvēlies maigu un mierīgu melodiju un iestati skaļuma pieaugšanas, lai lēnām pamostos no dziļa miega.

2. Ievies mājdzīvnieku. Ja nekādi neizdodas no rītiem laikā pamosties, enerģisks kaķēns šo problēmu varētu atrisināt. Pulksten sešos no rīta viņam sagribēsies ēst - viņam būs pilnīgi vienalga, vai tev bijusi bezmiega nakts, tu esi pusnakti rakstījusi atskaiti vai ciemojusies ar draudzenēm. Bet jau septiņos (ja būsi spējusi izlīst no gultas, lai pabarotu dzīvnieku), viņam sagribēsies rotaļāties. Gribi vai negribi - jāceļas!

3. Pie gultas noliec iepriecinošas lietiņas. Piemēram, noliec tuvumā fotogrāfiju, kur esi redzama kopā ar mīļoto vīrieti. Lai ieraudzītu viņa mīļo seju, nāksies atvērt acis, un diena sāksies priecīgākā noskaņā.

4. Nelec uzreiz ārā no gultas. Armijas stila rūdījums, protams, ir laba lieta, bet kustībām no rīta jābūt plūstošām un līganām - tas nodrošinās veiksmīgu dienu.

5. Pasēdi uz gultas. Bet aizvērt acis nedrīkst, citādi jēgas nebūs. Sēdi un, piemēram, skaiti zīmējumus uz segas pārvalka, lai pamodinātu smadzenes. Vari darīt jebko citu, kas nemudina līst atpakaļ zem segas.

6. Ieslēdz televizoru. Pat ja ļoti nāk miegs - pastāvīgais troksnis miegainību novērsīs.

7. Sekss - lielisks modinātājs. Tā tu neko nenogulēsi, bet nokavēties gan iespējams.

8. Nepārliec modinātāju uz mazliet vēlāku laiku. Tā nekad neizdosies piecelties vajadzīgajā laikā.

9. Ievēro noteiktu režīmu. Protams, ir pilnīgi nereāli likties gulēt deviņos vakarā. Bet, ja dosies pie miera pulksten 23, organisms pie šāda ritma pieradīs, un arī pamosties kļūs vieglāk.

10. Vakarā nedrīkst pārēsties. Kāda saistība ar pamošanos? Ja vakarā apēsts pārāk daudz, no rīta zem acīm būs zili riņķi un maisiņi, izskats tāds, it kā visu nakti būtu rakusi kartupeļus. Patiesībā gan strādājis būs kuņģis, kurš rezultātā būs ļoti noguris un viss ķermenis prasīs miegu. Bet no bada sajūtas, tieši pretēji, pamosties būs vieglāk, lai ātrāk tiktu pie brokastīm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!