Foto: stock.xchng
Mani iemiegot pārņem dīvainas sajūtas. Kā aizveru acis, tā izjūtu tādus kā viļņus (no sirds puses), krišanas sajūta, no kuras es satrūkstos un tad bail aizmigt, bet miegs nāk. Atverot acis pāriet, pa dienu kādreiz ir tādi simptomiņi, kā sirds pārsitieni, mēru asinsspiedienu un tas ir normas robežās 120-125/77 vai 80. Pulss arī 65 - 80 sitieni. Tajos brīžos palieku nervoza, raudulīga, nekas vairs neinteresē, mēdz pirms iemigšanas noraustīties ķermenis.

Kopumā jūtos normāli, galva nesāp, kaut gulējusi neesmu. Ļoti bail par sirdi, pierakstījos pie ģimenes ārstes, bet kamēr iedos nosūtījumus paies laiks, grūti dzīvot tādā neziņā. Vai kādas nopietnas sirds kaites var izpausties tieši miegā jeb laižoties miegā?

Atbild "Veselības salons 888"

Labdien! Pareizi esat izdarījusi, ka pierakstījāties pie sava ārsta. Komentēt Jūsu minētās sūdzības, nezinot diagnozes nevaram, jo problēmas var būt dažādas, tāpēc tās no sākuma ir jānoskaidro;.

Atbild Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse

Labdien! Jūsu minētie simptomi ir normas variants un par nopietnām saslimšanām neliecina. Pārsitieni ir katram cilvēkam un tie var pastiprināties stresa vai ilgstoša noguruma rezultātā. Arī sajūta, ka iemiegot krītat, nav nekas neparasts vai bīstams un arī biežāk parādās ilgstoša stresa periodos. Iesaku ķerties klāt pie savas dzīves stresa situācijas risināšanas, nopietni apsvērt regulāras fiziskas slodzes nepieciešamību (vismaz 20 - 30 min katru dienu).

Ja ir emocionāli sasāpējuši jautājumi, varbūt ir vērts apmeklēt psihoterapeitu. Nepieciešamības gadījumā ģimenes ārsts var izrakstīt medikamentus, lai mazinātu Jūsu veģetatīvās nervu sistēmas izspēlētos trikus.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!