Foto: PantherMedia/Scanpix
Nereti pēc bagātīgām pusdienām cerētā spēku pieplūduma vietā piedzīvojam tā saucamo "pēcpusdienas noguruma" vilni, jūtot vien miegainību un pēkšņu slinkumu. Lai no tā izvairītos, pievērs uzmanību sava pusdienu šķīvja saturam, pārbaudot vai tajā ir vismaz pāris produktu, kas ātri un efektīvi atjauno enerģiju, ko apkopojis arī izdevums "Shape".

Lasis

Šī zivs satur organismam tik ļoti nepieciešamās Omega 3 taukskābes, kuras ir neiztrūkstošs elements arī ķermeņa muskuļaudu veidošanā, kā arī tai ir samērā zema uzturvērtība, tādēļ lasi vari bez rūpēm iekļaut veselīga dzīvesveida ēdienkartē.

Citrusaugļi

Greipfrūti, apelsīni un citroni ir viens no bagātīgākajiem C vitamīna avotiem, kas atjauno organisma aizsargspējas, kā arī stiprina imunitāti. Ēd gardos augļus svaigus vai pievieno tos iecienītajam desertam!

Olas

Pateicoties tajās esošajam B grupas vitamīnu kompleksam, olas ir viens no efektīvākajiem produktiem enerģijas ražošanā, kā arī B grupas vitamīni veicina vielmaiņas darbību un nodrošina centrālās nervu sistēmas darbību.

Pupiņas 

Pupiņas satur ne tikai proteīnus, bet arī saliktos ogļhidrātus, kuri ir neaizstājams elements enerģijas nodrošināšanai visas dienas garumā, tādēļ uztura speciālisti vērtīgos pākšaugus iesaka iekļaut ne tikai brokastu, bet arī pusdienu ēdienkartē.

Valrieksti

Valrieksti, līdzīgi lasim, satur ievērojamu Omega 3 taukskābju daudzumu, tādēļ saujiņa riekstu launaga laikā atjaunos spēkus pat īpaši nogurdinošā dienā.

Lapu salāti

Dažādi zaļumi un salāti ir ne tikai lieliska piedeva gaļas un zivs ēdieniem, bet arī veicina smadzeņu darbību tajos esošo minerālvielu, C vitamīna, kā arī kalcija un betakarotīna dēļ.

Melnā šokolāde

Šokolāde ir viens no iecienītākajiem našķiem, tomēr atceries, ka tieši melnā šokolāde pilda tai piedēvēto enerģijas atjaunošanas funkciju, jo tā satur augstāko kakao koncentrāciju.

Kakao sastāvā ir vielas, kas palīdz organismam cīnīties ar stresu, kā arī saglabāt enerģiju un koncentrēšanās spējas. Tāpat melnā šokolāde satur īstu kofeīna trieciendevu, kas nogurumu aizdzīs acumirklī.

Ūdens

Nav noslēpums, ka ūdens ir viens no būtiskākajiem elementiem pilnvērtīgai organisma funkcionēšanai. Tomēr tas ir arī neaizstājams enerģijas atjaunotājs. Tādēļ, kad jūties nogurusi, ierastās kafijas tases vietā izvēlies ūdens glāzi, jo ļoti iespējams, ka nogurums radies dehidratācijas rezultātā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!