Foto: Reuters/Scanpix
Kā informē izdevums "Daily Mail", kāda Anglijas iedzīvotāja pēc atbrīvošanās no liekā svara veikusi krūšu palielināšanas operāciju, tomēr cerētā efekta vietā implanti sievietes krūtīs uzsprāguši, liekot zaudēt arī vienu krūtsgalu.

Trīs bērnu māte Klēra Riglija īsā laika posmā zaudēja divdesmit astoņus kilogramus liekā svara. Tā rezultātā trīsdesmit gadus vecās sievietes krūtis deformējās, kļūstot nokarenas un plakanas, un, lai atgūtu savu pašapziņu, Klēra izlēma veikt krūšu palielināšanas operāciju, ievietojot tajās implantus.

Konsultējoties ar speciālistiem, tika noskaidrots, ka, lai veiktu operāciju Anglijā, jāgaida samērā ilgs laiks, un mediķi sievietei ieteica operāciju veikt Čehijā.

Krūšu palielināšanas operācija Klērai izmaksāja četrus tūkstošus latu, tomēr jau divas dienas pēc implantu ievietošanas sākās komplikācijas - krūtis radās dziļas, sulojošas brūces, izplešoties ap krūtsgaliem.

Kontaktējoties ar operāciju veikušajiem ķirurgiem, Klērai tika paskaidrots, ka krūtīs ievietotās drenāžas nespēj pilnā apjomā atsūkt krūtīs esošo šķidrumu, tomēr laika gaitā šī problēma pazudīs un satraukumam nav iemesla.

Trīs dienas vēlāk sulojošie caurumi bija izveidojušies ne tikai krūtīs, bet arī ap vienu krūtsgalu, un Klēras krūtis bija pieblīvētas ar šķidrumu, kā arī uztūkušas un ieguvušas violetu nokrāsu.

Sieviete devās pie mediķiem, atklājot, ka krūtīs esošie implanti bija uzsprāguši, radot nopietnu infekciju. Silikons tika izņemts, tomēr Klēras krūtīm bija nodarīti neatgriezeniski bojājumi.

"Sākotnēji es atteicos pieņemt situāciju un neaptvēru, kādā stāvoklī ir manas krūtis pēc to palielināšanas. Tomēr pēc operācijas, kurā implanti tika izņemti, jutos sagrauta.

Mans vīrs ik dienas piepildīja ļengano krūšu "kabatas" ar īpašu škidrumu, lai uzturētu to formu. Tas bija pazemojoši un lika man zaudēt it visu sievišķību un pašapziņu. Krūtīm nebija apjoma, un vienai no tām krūtsgala vietā krūts pamatnē atradās milzīgs bumbulis.

Es pārtraucu uz sevi lūkoties spogulī un, izejot sabiedrībā, jutos ļoti nedroša," atminas Klēra.

Klēras vīrs savu sievu apkopa četru gadu garumā, atbalstot viņu pēc gūtās traumatiskās pieredzes, tomēr sievietes psiholoģiskais stāvoklis arvien pasliktinājās. Klēra kļuva paranoiska un baidījās iziet no mājām, pat uzvelkot divus krūšturus, lai kaut nedaudz stiprinātu savu pašpārliecinātību.

Situācija mainījās, sievietei nejauši uzzinot par kādu kosmētiskās ķirurģijas centru, kas specializējas postošu plastisko operāciju seku novēršanā. Neraugoties uz savu sākotnējo lēmumu implantu ievietošanas operāciju vairs neatkārtot, Klēra izšķīrās par krūšu rekonstruēšanu.

Rezultātā Klēras krūtis atguva to formu, kā arī zaudētais krūtsgals tika permanenti ietotevēts, ļaujot sievietei atgūt pašapziņu, kā arī mudinot iesaistīties aktivitātēs, kas atbalsta citus plastiskās ķirurģijas operāciju upurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!