Foto: AFP/Scanpix
Tā dēvētā Bikram joga, kas notiek aptuveni četrdesmit grādu karstās telpās, kļūst arvien populārāka, iemantojot lielu atbalstītāju loku. Tiesa, sabiedrībā izskanējuši arī ne mazums kritisku viedokļu par lielā karstuma radītajiem draudiem veselībai, un šai sakarā portāls "Woman's Health" skaidro karstās jogas ietekmi uz cilvēka organismu.

Atklāts, ka, pilnvērtīgi nodrošinot savu organismu ar ūdeni, karstā joga cilvēka veselībai ir tikpat droša kā normālā gaisa temperatūrā notiekošā.

Grupa Viskonsīnas Universitātes pētnieku veica eksperimentu, kurā piedalījās divdesmit veselīgu un labā fiziskā formā esošu cilvēku vecumā no deviņpadsmit līdz četrdesmit četriem gadiem.

Izmērot pētījuma dalībnieku temperatūru gan pirms, gan pēc divu veidu jogas nodarbībām, kas notika gan normālā istabas temperatūrā, gan četrdesmit grādu karstumā, tika secināts, ka cilvēka organisms nepārkarst arī, veicot vingrojumus paaugstinātā gaisa temperatūrā.

Kā atzīst pētījuma vadītāji, tā galvenais iemesls ir pietiekama organisma apgādāšana ar ūdeni.

"Ja uz nodarbību dodies izslāpis vai arī nedzer tās laikā, var rasties veselības problēmas, jo organisms, lielajā karstumā svīstot, atūdeņosies. Ieteicams dzert pusstundu pirms nodarbības, kā arī uzreiz pēc tās, un, protams, ir svarīgi regulāri padzerties nodarbības laikā," skaidro eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!