Foto: AFP/Scanpix
Smadzeņu darbību iespējams veicināt ar dažādas sarežģītības pakāpes intelektuālu uzdevumu risināšanu. Tāpat šai ziņā neiztrūkstošs ir veselīgs uzturs. Turpinājumā portāla "Realbuzz" apkopotie pieci produkti, kas mūs var padarīt gudrākus.

Treknas zivis

Foto: PantherMedia/Scanpix

Zaļas krāsas dārzeņi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Spināti, kāposti un brokoļi ir piesātināti antioksidantiem, kā arī satur vitamīnu C un betakarotīnu, kas ir vienas no svarīgākajām vielām normālas smadzeņu darbības nodrošināšanā. Tāpat to lietošana uzturā ievērojami uzlabo atmiņu, kā arī pasargā no kognitīvām saslimšanām vecumdienās, uzsver speciālisti.

Olas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Olu dzeltenumos atrodams arī B12 vitamīns, kura trūkums var izraisīt atmiņas problēmas, kā arī neorganizētību paaugstināta stresa situācijās, rodoties pastiprinātam apjukumam.

Zaļā tēja


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā kā smadzenes lielākoties veido ūdens (80 procentu), ir svarīgi ikdienā uzņemt pietiekamu šķidruma daudzumu. Ja apnicis ūdens, speciālisti iesaka lietot zaļo tēju. Korejas pētnieki noskaidrojuši, ka zaļā tēja veicina līdzsvaru, kā arī uzlabo atmiņu. Tāpat tajā esošie antioksidanti pasargā organismu no novecošanas procesiem.

Tumšā šokolāde


Foto: PantherMedia/Scanpix
Piena šokolāde smadzeņu darbību diemžēl neuzlabo, tomēr tumšā šokolāde gan! Tajā ir virkne veselīgu vielu, kas uzlabo kognitīvās spējas. Pētījumos pat atklāts, ka tumšā šokolāde veicina jaunu neironu veidošanos, uzlabojot smadzeņu spēju atcerēties arvien jaunus notikumus.

Nesenā pētījumā arī noskaidrots, ka tā veicina asiņu pieplūšanu smadzenēm. Tiem pētījuma dalībniekiem, kuri bija ēduši melno šokolāde, to plūsma uzlabojās jau divu stundu laikā pēc produkta lietošanas uzturā, savukārt pārējie pētījuma dalībnieki izmaiņas neuzrādīja, vēstī "Realbuzz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!