Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā atklāts nesen veiktā pētījumā, labākā recepte, kas palīdzēs sagatavoties grūtai dienai, ir fiziskās aktivitātes un ilgs miegs iepriekšējā vakarā, vēstī "Daily Mail".

Pētnieki apgalvo, ka ilga un intensīva treniņa kombinācija ar dziļu un ilgu miegu ir efektīvākais veids, kā nodrošināties emocionālu izdegšanu gaidāmajā darba dienā.

Šai sakarā, neraugoties uz gluži dabisku vēlēšanos darba dienas noslēgumu pavadīt dīvānā, skatoties televīziju vai lasot grāmatu, speciālisti iesaka doties uz jogu, baseinu vai trenažieru zāli.

"Jo nogurdinošāka ir darba diena, jo vairāk garīgo spēku atgūšanai ir nepieciešamas tieši fiziskas aktivitātes. Savukārt veselīgs miegs ļaus atjaunoties arī organisma fiziskajām rezervēm pat tad, kad šķiet, ka treniņš paņēmis pēdējos spēkus un nākamajā rītā piecelties laikus būs neiespējami," skaidro pētījuma vadītāji.

Pētījumā piedalījās 144 cilvēki ar normētu darba laiku vecumā no 22 līdz 64 gadiem. Lielāko dalībnieku pusi sastādīja sievietes, savukārt katrs no tiem vismaz reizi nedēļā nodarbojās ar sportu.

Pētījuma laikā dalībnieki veica pierakstus īpašās dienasgrāmatās, tā ļaujot tā vadītājiem fiksēt viņu spēju risināt neordināras situācijas, plānot darba apjomu, novērst negaidītus krīzes brīžus un produktīvi paveikt uzdotos pienākumus. Tāpat pētījuma dalībnieki fiksēja fizisko aktivitāšu intensitāti, biežumu un ilgumu, ka arī miega paradumus.

Rezultātā tika noskaidrots, ka, jo nogurdinošāki bija dalībnieku treniņi un ilgāks miegs, jo veiksmīgāk viņi darbojās nākamajās darba dienās, nesūdzoties par garīgu nogurumu, koncentrēšanās spēju trūkumu un emocionālu izdegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!