Foto: F64
Teju katrs no mums vismaz reizi mūžā ir aizdomājies par laiku, kas ir vispiemērotākais vitamīnu dzeršanai. Vai tas jādara no rīta vai varbūt pēc pusdienām? Turpinājuma portāla "Mnn" ieteikumi pareizai vitamīnu un minerālvielu uzņemšanai.

Piemērotākais vitamīnu un uztura bagātinātāju lietošanas laiks atkarīgs no to veida. Piemēram, multivitamīnu kompleksu ieteicams lietot brokastu laikā, tā uzņemot arī enerģiju visai dienai, kas naktī savukārt traucētu iemigt. Pilnvērtīgai vitamīnu uzsūkšanai nepieciešams arī ēdiens, kas tiem ļauj absorbēties organismā.

Savukārt A, D, E un K vitamīniem nepieciešamas taukvielas, lai tie tiktu uzņemti pilnībā. Šai sakarā konkrēto vitamīnu uzņemšanu ieteicams papildināt, piemēram, ar riekstu lietošanu uzturā.

Jāpiebilst, ka liela nozīme ir arī vitamīnu lietošanai vienā laikā – sevišķi svarīgi to darīt, lietojot C un B grupas vitamīnus, kas organismam nepieciešami ik dienas. Būtiski, ka B grupas vitamīni samērā ātri rada jūtamu enerģijas pieplūdumu, tādēļ to uzņemšana vakara stundās ietekmēs miega kvalitāti.

Speciālisti uzsver, ka, lai izvairītos no vitamīnu pārdozēšanas, pirms to lietošanas uzsākšanas ieteicams konsultēties ar ģimenes ārstu, kā arī veikt asins analīzes, fiksējot konkrēto vitamīnu trūkumu, ko būtu vēlams kompensēt ar aptiekās nopērkamajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!