Foto: PantherMedia/Scanpix
Izvēloties savu profesiju, ne vienmēr aizdomājamies, kā mūsu darbs ietekmēs veselību, kā primāro vērtējot algu un izaugsmes iespējas. Tomēr, tā kā strādājot pavadām lielāko dienas daļu, uzmanība jāpievērš arī amata radītajām sekām uz veselību. Šai sakarā vietnē realbuzz.com apkopotas septiņas kaitīgākās profesijas.

Medmāsas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Žurnālā "Journal of Nursing Administration" publicēts pētījums, kurā atklāts, ka 55 procenti medmāsu cieš no liekā svara, savukārt kāda cita pētījuma, kurā aptaujātas 19000 medmāsas, dati liecina, ka 10 procenti māsiņu ik dienas tiek savainotas, atrodoties darbā.

Floristi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Darbs ar ziediem šķiet patīkams un nekaitīgs, bet, kā izrādās, floristi regulāri cieš no dažādām ādas un acu infekcijām, kas izraisa niezi, ādas lobīšanos un tās apsārtumu. Tāpat floristi regulāri cieš no astmas, liecina pētījumi.

Biroja darbinieki


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan šķiet, ka darbs no deviņiem līdz pieciem ir mierīgs un nekaitīgs, tas veselībai patiesībā nodara lielu ļaunumu. Pērnajā gadā Austrālijā veikts pētījums, atklājot, ka 60348 vīrieši cieš no hroniskām slimībām, piemēram, diabēta, sirds un asinsvadu saslimšanām, kā arī ļaundabīgiem audzējiem, kas korelē ar darba stāžu un mazkustīgu dzīvesveidu - jo ilgāk Austrālijas vīrieši sēdējuši, jo smagākas ir viņu slimības.

Dejotāji un horeogrāfi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Žurnālā "Journal of Police and Criminal Psychology" publicēts pētījums, kurā konstatēts, ka dejotājiem un horeogrāfiem ir krietni augstāks laulības šķiršanu īpatsvars, kas savukārt veicina sirds slimību un mentālās veselībasproblēmu attīstīšanos - to korelācija ar vientulību novērota kādā citā pētījumā, raksta realbuzz.com.

Juristi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā izrādās, vien 10 procenti juristu savu karjeru rekomendē citiem. Tā iemesls ir augstais stresa līmenis, kas, kā zināms, postoši ietekmē veselību - ilgtermiņa stress un nepārejošs sasprindzinājums rada paaugstinātu asinsspiedienu, sirds slimības, paaugstinātu sirds lēkmju rašanos risku, kā arī aknu un nieru problēmas.

Stjuarti


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumos atklāts, ka stjuartēm, kuras regulāri strādā nakts maiņas, atrodoties dažādās laika joslās, ir krietni augstāks krūts vēža saslimšanu skaits. Jāpiebilst, ka Dānijā valsts pat izmaksā kompensācijas sievietēm, kuras strādājušas aviokompānijās un saslimušas ar krūts vēzi.

Apkopēji


Foto: PantherMedia/Scanpix
Apkopēja darbs ir viens no vismazāk kārotajiem. Un, ne velti! Ķimikālijas, ar ko nākas saskarties darba procesā, kaitē elpceļiem, kā arī var radīt spēcīgu saindēšanos, organismā ilgtermiņā uzkrājoties kaitīgajām vielām. Tāpat tās var izraisīt astmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!