Foto: PantherMedia/Scanpix
Muguras apakšējās daļas sāpes ir viens no primārajiem iemesliem, kāpēc cilvēki vēršas pie ārsta. Viens efektīvākajiem muguras sāpju likvidēšanas veidiem ir vidukļa un korsetes muskulatūras stiprināšana, tomēr šai sakarā var noderēt arī news.health.com apkopotie paņēmieni.

Joga

Cilvēki, kuri 12 nedēļu garumā reizi septiņās dienās apmeklēja jogas nodarbības, uzrādīja krietni mazāku muguras sāpju intensitāti, kā arī vajadzību pret sāpes nomācošiem medikamentiem, liecina 2011. gadā veikts pētījums, kas publicēts izdevumā "Archives of Internal Medicine".

Līdzīgus rezultātus sniedz arī 50 minūtes ilgs stiepšanās vingrojumu komplekss, veikts reizi nedēļā, teic speciālisti.

Osteopātija un manuālā terapija

Ziemeļteksasas pētnieki atklājuši, ka minēto procedūru sešu apmeklēšanas reižu kurss 12 nedēļu laikā rada ievērojamu muguras veselības uzlabošanos 50 procentiem cilvēku, savukārt divas trešdaļas pētījuma dalībnieku norādījuši mērenu uzlabošanos.

Tauksaknes gēls

2009. gadā veikts pētījums, kas publicēts izdevumā "British Journal of Sports Medicine" pierādījis, ka tauksaknes gēla izmantošana muguras sāpju mazināšanai 95 procentos gadījumu ir efektīva. Tiesa, to nedrīkst lietot ilgāk par 10 dienām, brīdina mediķi.

Akupunktūra

Kā informē speciālisti un liecina pētījumi, akupunktūra muguras sāpju mazināšanā ir efektīvāka par medikamentiem vai fizioterapiju.

Masāža

Trešā daļa cilvēku, kuri 10 nedēļu garumā reizi nedēļā devās uz muguras masāžu, atzina sāpju mazināšanos tās lejasdaļā, liecina izdevumā "The Annals of Internal Medicine" publicētais pētījums, kas veikts 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!