Foto: PantherMedia/Scanpix
Vesels gremošanas un zarnu trakts nenoliedzami ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem pilnvērtīgai ikdienas pienākumu veikšanai un labai pašsajūtai. Ikdienas steigā un neskaitāmo darbu gūzmā gan nereti aizmirstam par veselīgu uzturu, kā arī ne vienmēr ievērojam pareizus ēšanas paradumus.

Kombinējot to ar kaitīgiem ieradumiem un stresu, ātri vien var rasties gremošanas traucējumi, kas savukārt ietekmē pārējo organisma veselību.

Šai sakarā ir noderīgi zināt, ar kādiem paņēmieniem vēdera darbību iespējams uzlabot, tā parūpējoties arī par pilnvērtīgu imūnsistēmas darbību, jo tieši zarnu mikroflorā bāzēti 70 procenti organisma imūnšūnu.

Lai informētu savus lasītājus par gremošanas trakta nozīmīgumu vesela organisma uzturēšanā, portālā "DELFI" no 17. līdz 23. martam norisināsies tematiskā nedēļa "Lai prieks vēderam un pašam!", kuras ietvaros sadarbībā ar pienskābo un bifido baktēriju kompleksu "Lactobex" piedāvāsim tematisko rakstu sēriju.

Tajā tiks iekļauta noderīga informācija par probiotikām, to izcelsmi un iedalījumu, kā arī iedarbību un veidiem, kā gan pieaugušā, gan bērna organismu nodrošināt ar labajām baktērijām ik dienas.

Pienskābo un bifidobaktēriju kompleksa Lactobex viena paciņa satur ne mazāk kā 1,0 miljardu (1x109) pienskābo un bifidobaktēriju kolonijas formējošās L. acidophilus, B. longum, S. thermophilus, B. lactis, L. rhamnosus – aizsargātas ar unikālu patentētu tehnoloģiju Duolac®, kas būtiski uzlabo baktēriju kultūru stabilitāti un nokļūšanu zarnu traktā, aizsargājot tās no ārējās vides negatīvās ietekmes, kā arī no kuņģa skābes. Produkta sastāvā ir iekļautas tās pašas baktērijas, kas mīt cilvēka kuņģa-zarnu traktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!