Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka darbs birojā ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc iedzīvojamies liekajos kilogramos. Lai mazinātu liekā svara rašanās risku, iepazīsties ar pieciem noderīgiem padomiem, ko apkopojis portāls "Women's Health".

Pagatavo salātus pusdienām

Tā vietā, lai maltīti ieturētu darba ēdnīcā un uzņemtu krietnu skaitu lieko kaloriju un tauku, pagatavo salātus mājās un paņem tos līdzi! Izbaudi saulaino un silto laiku, pusdienojot ārpus ofisa!

Tādējādi remdēsi apetīti, kā arī uzņemsi vērtīgos vitamīnus un minerālvielas, kontrolējot porcijas uzturvērtību.

Izmanto pusdienu pārtraukumu lietderīgi

Stunda ir pietiekami ilgs laiks, lai pagūtu ne tikai paēst, bet arī izkustēties. Dodies pastaigā, apmeklē jogas nodarbību vai aizbrauc ar riteni līdz tuvējam parkam.

Sporta nodarbībām laiku var atrast ari pašās aizņemtākajās dienās – visa panākumu atslēga slēpjas plānošanā. Bez tam fiziskas aktivitātes veicinās tavu smadzeņu darbību, mazinās stresu un uzlabos noskaņojumu.

Pēc maltītes iztīri zobus

Lai mazinātu vēlmi našķēties, pēc pusdienu ēšanas iztīri zobus. Tas uzlabos ne tikai tavas mutes higiēnu, bet arī atturēs no knakstīšanās ap rakstāmgalda atvilknē paslēptajiem kārumiem.

Glabā sev tuvumā veselīgas uzkodas

Gadījumā, ja taviem kolēģiem tīk mieloties ar saldumiem, atturi sevi no lieko kaloriju uzņemšanas, tuvumā glabājot dārzeņus, augļus un melno šokolādi.

Neaizmirsti par ūdeni

Ikviens zina par ūdens labajām īpašībām un nozīmi svara zaudēšanā, kā arī veselīga organisma uzturēšanā. Parūpējies, lai ūdens glāze uz tava galda nemitīgi būtu pilna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!