Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētnieki atklājuši, ka laulības negatīvi ietekmē sieviešu svaru. Kā izrādās, pirmajos sešos laulības mēnešos daiļā dzimuma pārstāves pieņemas svarā par aptuveni trīs kilogramiem, vēstī "Daily Mail".

Tas noskaidrots, Austrālijas zinātniekiem veicot pētījumu, kuru piedalījās 350 nesen precējušās sievietes, norādot savas svara izmaiņas konkrētā laika periodā.

Rezultātā secināts, ka pirmo sešu mēnešu kopdzīve laulībā sievietēm liek pieņemties svarā no diviem līdz trīs kilogramiem, savukārt, ja pirms kāzām ievērota strikta diēta, svara pieaugums ir vēl lielāks.

Tāpat atklāts, ka topošās sievas ļoti bieži saņem ieteikumus no tuviniekiem un draugiem par svara zaudēšanu pirms kāzām, tādējādi tiekot pakļautas nevajadzīgam spiedienam, kas var rezultēties neveselīgos ēšanas paradumos.

Pētījuma dati liecina, ka vairāk nekā puse aptaujāto sieviešu pirms kāzām vēlējušās kļūt slaidākas, tomēr tas izdevies vien retajai.

Svars, kas nācis klāt dalībniecēm, kuras liekos kilogramus tomēr nometušas, pēc pirmskāzu badošanās, visbiežāk variējis no septiņiem līdz deviņiem kilogramiem.

Pētnieki, komentējot šo tendenci, skaidro, ka svara pieaugums līdz trīs kilogramiem gan ir normāla parādība un tā iemesls ir stresa mazināšanās un mierīgāka dzīvesveida piekopšana, kas attiecīgi paredz mazāk fizisko aktivitāšu un vairāk kopīgu maltīšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!