Foto: Shutterstock
Nereti, ievērojot diētu, sev uzdodam jautājumu, cik liela nozīme ir maltītes ieturēšanas laikam? Vai neēšana pēc plkst. 18.00 patiešām ir efektīva cīņā ar lieko svaru? To, cik svarīgi ir ēst konkrētos diennakts laikos, skaidro "Women's Health" aptaujātie uztura speciālisti.

Lai gan kalorijas ir un paliek kalorijas, tas, cikos tās uzņemam, tomēr ietekmē mūsu vielmaiņu, to vai nu paātrinot vai palēninot, kā arī nosaka sāta sajūtas rašanos. Un šie faktori, kā zināms, ir būtiski svara zaudēšanā.

Eksperti uzsver, ka maltītes vēlams ieturēt vienā un tai pašā laikā, tā saglabājot vienmērīgu vielmaiņas darbības ātrumu. Pretējā gadījumā, jūtot izsalkumu, tā palēnināsies.

Tāpat svarīgi ievērot pareizu brokastu ēšanas laiku – vismaz stundas laikā pēc mošanās – kā arī atcerēties, jo ilgāk gaidām, lai paēstu brokastis, jo vēlāk mūsu organisms sāks dedzināt kalorijas.

Savukārt starp maltītēm vēlams ieturēt ne ilgāku pauzi par trim stundām un starp pusdienām un launagu ieturēties ar kādu uzkodu, kas stabilizēs cukura līmeni asinīs un noturēs enerģijas līmeni pietiekoši augstu.

"Būtiski, ka vielmaiņa sāk palikt lēnāka pēc pulksten četriem pēcpusdienā, tāpēc vakariņas vēlams ieturēt ap plkst. 19.30, ja pie miera dodaties ap 23.00," teic speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!