Foto: PantherMedia/Scanpix
Situācijās, kad uz ādas redzami sīki vēnu sazarojumi, kas Tev liek justies mazāk pievilcīgam, palīdzēs "Veselības centra 4" kosmētiskās fleboloģijas speciālisti. To, kādas ir iespējas un metodes ar aci redzamo sīko asinsvadu likvidēšanai gan uz kājām, gan uz citām ķermeņa daļām, skaidro dermatoloģe ar specializāciju fleboloģijā Anda Apine.


- Kādas ir kosmētiskās fleboloģijas metodes vēnu ārstēšanai?

Paplašināti asinsvadi bieži rada kosmētiskas problēmas. "Veselības centrs 4" piedāvā vairākas metodes šīs problēmas risināšanai. Divas metodes piemērotas sīku, zirnekļveidīgu asinsvadu un to tīklojumu likvidēšanai.

Viena no metodēm ir termokoagulācijas metode, kad elektroimpulsa un karstuma ietekmē tiek slēgti sīkie asinsvadi.

Otra metode sīko asinsvadu slēgšanai ir lāzerterapija, kur uz vēnu iedarbojas ar gaismas staru, kā ietekmē tiek koagulētas olbaltumvielas vēnu sieniņās, un vēnas tiek slēgtas. Ja zemādas vēnas, kas rada kosmētisku defektu, ir ar lielāku diametru, ārstēšanā izmanto skleroterapiju, kad vēnā tiek ievadīts medikamentssklerozants. Atkarībā no bojātās vēnas diametra, sklerozantu pielieto gan putu veidā, gan šķidruma veidā.

Ar putu skleroterapiju iespējams slēgt arī maģistrālās vēnas, tomēr šo metodi nevar salīdzināt ar daudz efektīvākajām vēnu operācijām. Pēc skleroterapijas procedūras jāvelk ārsta nozīmētas kompresijas zeķes, kuras jānēsā vismaz divas nedēļas. Cilvēks var doties ierastajās ikdienas gaitās, atsakoties no karstām vannām, pirtīm un, vēlams, arī no lidojumiem. Dažkārt pēc pēc skleroterapijas parādās pigmentācija. Arī to novērš mūsu speciālisti.

Ārste mierina, ka pēc procedūrām nepaliek rētiņas, tās veidojas pašos asinsvados, bet uz ādas nav redzamas. Uz jautājumu, vai cilvēkam atkal un atkal neveidosies jauni asinsvadu tīklojumi, ārste atbild: "Tie asinsvadi, ko slēdzam, vairs neatjaunosies. Jaunu asinsvadu tīklojumu rašanās varētu būt saistīta ar vēnu mazspēju vai iedzimtību.Profilaksei cilvēki ar noslieci veidoties asinsvadu tīklojumiem var izmantot kontrastdušas, lietot medikamentus, kas stiprina vēnu sieniņu elasticitāti, peldēt. Cilvēki, kuri ikdienā daudz laika pavada sēžot vai stāvot, vēlams ik pa brīdim veikt nelielus fiziskus vingrinājumus vēnu darbības uzlabošanai."

- Vai galvenokārt Jūsu pacientes ir sievietes?

Tā tiešām ir, jo sieviešu vēnu sieniņas ir pakļautas hormonu ietekmei. Mainoties hormonu līmenim organismā, piemēram, grūtniecības vai klimaksa periodā, vēnu sieniņas zaudē elasticitāti, radot un veicinot vēnu problēmas. Dabiskus procesus grūti ietekmēt, tādēļ, mīļās dāmas, varat izmantot plašo "Veselības centra 4" piedāvāto metožu klāstu Jūsu skaistuma un veselības atjaunošanai.

Kā tas notiek? Skatieties video, kā jaunās māmiņas Guna, Ilze un Dace piepilda sen loloto sapni un atbrīvojas no sīkiem asinsvadiem.

- Ko cilvēkiem vajadzētu ievērot pēc kosmētiskās fleboloģijas procedūrām?

Noteikti nevajadzētu sauļoties, apmeklēt pirtis, jo karstums var veicināt jaunu sīko vēnu atvēršanos, kā arī pigmentācijas veidošanos.  Ja esat atraduši laiku un finanses vēnu atveseļošanai,  arī pēc procedūrām jums jāturpina ievērot dažādie speciālistu ieteikumi profilaksei, lai ilgāk saglabātu vēnu veselību.

Pacienti tiek konsultēti šādās "Veselības centra 4" filiālēs:

  • Kr. Barona ielā 115, Rīgā ("Baltijas Vēnu klīnika"/galvenā ēka)
  • Skanstes ielā 50, Rīgā (Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnika)
  • Brīvības gatvē 410, Rīgā ("Juglas klīnika")
  • Duntes ielā 15A, 3., 4. stāvā, Rīgā ("Capital Clinic Riga")
  • Brīvības ielā 180, 3.stāvā, Rīgā ("Veselības centra 4 Diagnostikas nodaļa")
  • Grebenščikova ielā 1, Rīgā ("Diagnostikas centrs")
  • P. Brieža ielā 15, Rīgā ("4.Dimensija")
  • Elizabetes ielā 57, Rīgā ("Diplomātiskā servisa medicīnas centrs")

www.venas.lv, www.edk.lv, www.juglasklinika.lv,
www.capitalclinicriga.lv, www.vc4diagnostikascentrs.lv,
www.vc4.lv, www.dimensija.lv, www.dcmc.lv

Noderīgi:

Izmantojiet iespēju - vēl līdz 30.aprīlim turpinās akcija "Solis pretī veselām kājām", kuras ietvaros "Veselības centra" 4 filiālēs pieejamas Zelta atlaides pirmreizējai flebologa konsultācijai, kosmētiskās fleboloģijas procedūrām un vēnu operācijām. Vairāk uzzini šeit.

Raksts publicēts sadarbībā ar "Veselības centra 4" filiāli "Baltijas Vēnu klīnika" projekta "Solis pretī veselām kājām" ietvaros. Vairāk par projektu lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!