Foto: PantherMedia/Scanpix
Cenšoties zaudēt lieko svaru, talkā var nākt gan zināšanas par uzturu un fizisko aktivitāšu specifiku, gan dažādas viltībiņas. Šai sakarā piedāvājam septiņus, "Women's Health" apkopotus, noderīgus trikus, kas veicinās apkārtmēru samazināšanos jau no šodienas.

Uzņem olbaltumvielas ikvienā maltītē un našķēšanās reizē

Olbaltumvielas nodrošina ilgāku enerģiju, kā arī rada sāta sajūtu, ļaujot uzņemt mazāk kaloriju. Iekļauj tās katrā maltītē, tā laikus nodrošinoties pret vēlmi našķēties ar saldumiem vai ātri pagatavojamām uzkodām.

Ēd reizi trīs līdz piecās stundās

Neļaujot veidoties izsalkuma sajūtai, tu sevi efektīvi atturēsi no pārēšanās kārtējās maltītes laikā.

Lai pusi no šķīvja sastāda dārzeņi

Pusi no šķīvja aizpildot ar dārzeņiem, organismu nodrošināsi ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, kā arī jutīsies paēdusi, neapēdot liekas kalorijas.

Restorānos šķīvi neizēd tukšu

Lai panāktu neatkārtojamo garšu, restorānos pasniegtās maltītes nereti tiek papildinātas ar bagātīgu sviesta un eļļas devu. Vakariņojot ārpus mājām, ceturto daļu porcijas atstāj neapēstu – sāta sajūta nemazināsies, bet kalorijas tiks ietaupītas. 

Izdzer sešas līdz astoņas glāzes ūdens dienā

Slāpes bieži vien tiek maldīgi noturētas par izsalkumu. Pirms veļ vaļā ledusskapi, padzeries, nogaidi 20 minūtes un tikai tad pagatavo sev uzkodu.

Izvairies no mākslīgajiem saldinātājiem

Lai gan, piemēram, diētiskā kola nesatur cukuru, tās sastāvā ir vielas, kas apmāna garšas kārpiņas, vēlāk liekot uzņemt krietni vairāk cukura un tauku nekā tas būtu noticis tad, ja tu no diētiskā dzēriena glāzes tomēr būtu atteikusies. 

Met virtuvei līkumu pēc vakariņām

Paēdot vakariņas, uzreiz iztīri zobus un parūpējies par glāzi ūdens, ko nolikt pie gultas. Neapmeklējot virtuvi, tu sevi lieliski pasargāsi no kārdinājuma ielūkoties ledusskapī vai saldumu atvilknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!