Foto: PantherMedia/Scanpix
Vecums, kurā eksperti iesaka ikvienai sievietei izvērtēt savas veselības kvalitāti un nākotnes mērķus, ir 25 gadi. Tieši šai laikā iespējams prognozēt ne tikai potenciālo svaru nākotnē, bet arī iespējamās veselības problēmas, liecina pētījumi.

Žurnālā "American Journal of Preventive Medicine"publicēts pētījums, kura ietvaros noskaidrots visai biedējošs apgalvojums – liekais svars 25 gadu vecumā ievērojami palielina dzīvībai bīstamu saslimšanu attīstīšanos nākotnē.

Tas atklāts, analizējot slimības vēstures cilvēkiem ar liekā svara problēmām 11 gadu garumā un konstatējot, ka sievietēm, kurām 25 gadu vecumā bija liekais svars, ir par 46,9 procentiem biežāk fiksētas nopietnas slimības un ievērojams lieko kilogramu skaits pēc 10 gadiem.

Savukārt sievietēm, kurām 25 gadu vecumā bijusi normāla ķermeņa masa, bīstamas saslimšanas un liekais svars attīstījušās tikai 4,8 procentos gadījumu.

Tāpat pētnieki, komentējot šo tendenci, uzsver, ka nav svarīgi, cik gados liekais svars tiek zaudēts – tas var notikt arī 30 un vairāk gados, jebkurā gadījumā ievērojami uzlabojot veselību un novēršot pāragras nāves risku nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!