Foto: PantherMedia/Scanpix
Kura sieviete gan nevēlētos trenētu vēderpresi, tvirtu pēcpusi un spēcīgas kājas… Kā izrādās, šāda vēlme tomēr sastopama retāk, kā domājam. Kāda īru diētas ārste nākusi klajā ar visai pretrunīgu teoriju, apgalvojot, ka sievietes nekļūst slaidas tāpēc, ka zemapziņā sev patiesībā labāk patīk apaļīgas, vēstī "Daily Mail".

Bernadete Roka uzskata, ka sievietes, kuras izmisīgi ievēro diētas, tomēr negūst panākumus svara zaudēšanā, liekos kilogramus zaudēt patiesībā nemaz nevēlas.

"Kamēr daļa mūsu personas liekā svara dēļ jūtas slikti, kāda cita pie tā turas, jo nav gatava slaida auguma iegūšanai.

Izplatītākie iemesli, kāpēc manas klientes nezaudē lieko svaru, ir tā pārvēršana teicamā sevis attaisnošanas līdzeklī – piemēram, dzīvē atsakos no izaicinājumiem, aizbildinoties, ka liekie kilogrami tāpat neļaus sasniegt kārotos mērķus.

Patiesībā svars šai gadījumā tiek izmantots kā vairogs nedrošībai un uzņēmības trūkumam.

Tāpat sievietes liekos kilogramus izmanto kā iemeslu turēties nomaļus, izvairīties no nokļūšanas uzmanības centrā un sevis parādīšanas.

Daļa mana pacienšu arī atzinušas, ka liekais svars viņām ļauj justies pasargātām no apkārtējiem – ja kilogrami tiks zaudēti, sieviete baidās, ka jutīsies vāja un neaizsargāta," atklāj ārste.

Arī pati Roka reiz sastapusies ar grūtībām novājēt. Liekais svars izmantots kā iemesls visām sievietes neveiksmēm, un tikai tad, kad dietoloģe sapratusi, kāpēc jūtas nelaimīga un neveiksmīga, sācis kristies arī svars, Rokai vairs nebaidoties zaudēt liekos kilogramus.

"Lai zaudētu svaru, iesaku ikvienai sievietei sev pajautāt – kāpēc esi kļuvusi apaļīga? Kāpēc jau tik ilgi nespēj nomest lieko svaru? Kāpēc nespēj saglabāt iegūto slaidumu, atkal uzbarojoties?

Šie jautājumi var atklāt nedrošību un bailes, kas mūsos mīt. Un, tikai no šīm sajūtām atbrīvojoties, svara zaudēšana patiešām iegūs jēgu un rezultātus.

"Jaunais un slaidais augums nozīmēs mazāku tevis versiju. Vairs nebūs tauku, kas šķietami pasargā. Tu, iespējams, jutīsies neaizsargāta un trausla. Un, ja no šīm sajūtām neizdosies atbrīvoties, svars patiesi atkal atnāks atpakaļ," rezumē dietoloģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!