Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina nesen veikti pētījumi, ieteicamākais vecums diētas ievērošanai un efektīvai rezultātu sasniegšanai sievietēm ir 32 gadi, savukārt vīriešiem – 31 gads, vēstī "Daily Mail".

Pētījumā, kurā piedalījās 1000 vīriešu un sieviešu, arī secināts, ka abu dzimumu pārstāvji 30 gadu vecuma sasniegšanu uzskata kā optimālo laiku savas veselības uzlabošanā un nostiprināšanā.

Savukārt vecumā no 35 līdz 45 gadiem sievietes un vīrieši bieži vien tomēr pārtrauc diētas ievērošanu un regulāru fizisku aktivitāšu piekopšanu, jo tik ļoti vairs nesatraucas par savu ārējo izskatu, pieņemot novecošanu kā pašsaprotamu procesu.

Tāpat arī atklāts, ka tieši vecumā no 20 līdz 30 gadiem diētas ievērotāji visbiežāk nesasniedz savu mērķi, jo regulāri tiekas ar draugiem, biežāk lieto alkoholu un izklaidējas, piekopjot neveselīgāku dzīvesveidu kopumā.

Sievietes, kas aizpildījušas pētījuma aptaujas anketas, 32 procentos gadījumu atzinušas, ka slaidāka auguma iegūšana pēc 30 gadu vecuma arī ir realizējama vieglāk, jo visbiežāk jau ir iznēsāts mazulis, tādēļ fiziskās formas uzturēšanu pēkšņi neaizkavē grūtniecība.

Tāpat kā diētu veicinošs faktors minēta laulība – 42 procentos gadījumu sievietes atzinušas, ka tās atvieglo svara zaudēšanu, jo novērš regulāras pārēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!