Foto: Shutterstock
Cenšoties zaudēt svaru, savā ēdienkartē likumsakarīgi ieviešam pārmaiņas, ne tikai uzmanot dienā uzņemto kaloriju skaitu, bet arī to, cik veselīgi ir mūsu izvēlētie produkti. Šai sakarā "Women's Health" apkopojis piecus šķietami diētai draudzīgus produktus, kas patiesībā var likt mums pieņemties svarā.

Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļa ir kļuvusi par vienu no karstākajiem trendiem gan skaistumkopšanā, gan ēdiena gatavošanā, tomēr atceries, ka vien divās ēdamkarotēs minētā produkta ir 200 kaloriju un 16 gramu piesātināto tauku, kas ir aptuveni 80 procenti no dienā nepieciešamās taukvielu devas – to lietojot, uzmanies ar eļļas daudzuma nepārforsēšanu!

Bezglutēna produkti

Līdzīgi beztauku un zema ogļhidrātu satura produktiem, savu uzvaras gājienu nu iesācis viss, kam var piedēvēt terminu "bezglutēna".

Patiesībā, kā norāda eksperti, piemēram, bezglutēna pasta nebūs diez ko veselīgāka par parastu produktu, turklāt tajā, visticamāk, būs mazāk šķiedrvielu un olbaltumvielu.

Tas pats attiecināms arī uz citiem bezglutēna produktiem, kas organismam attiecīgi sniedz mazāk vajadzīgo un vērtīgo vielu, tāpēc, ja vien bezglutēna produkti nav tava nepieciešamība veselības stāvokļa dēļ, to lietošanai patiesībā nav pamata.

Tomātu mērce

Lai gan šķiet, ka tomātu mērce ir lieliska piedeva daudziem ēdieniem, turklāt tajā ir maz kaloriju un taukvielu, pirms to lieto uzturā, pārliecinies, vai produktam patiesībā nav pievienots liels daudzums cukura garšas uzlabošanas nolūkos.

Brūnais cukurs

Brūnais vai baltais – tam nav nozīmes – cukurs satur 16 kaloriju vienā tējkarotē, tāpēc, ja arī kafijai pievieno brūno cukuru, uzmanies ar tā daudzumu!

Ceratonijas jeb karoba produkti

Karoba biežo vien tiek uzskatīts par lielisku alternatīvu šokolādei, tomēr tajā ir tikpat daudz kaloriju, bet krietni mazāk citu vērtīgo vielu, kas tumšo šokolādi savukārt padara tik noderīgu mūsu organismam.

Tiesa, šokolādē, kas gatavota no ceratonijas koka pupiņām, nebūs kofeīna, tomēr, ja to lieto ikdienas uzturā, uzmanies ar tās apēsto daudzumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!