Foto: PantherMedia/Scanpix
Zināms, ka pēc matu, ādas un nagu stāvokļa iespējams visai daudz pateikt par mūsu veselību un iespējamām kaitēm. Šai sakarā piedāvājam dailymakeover.com apkopotas pazīmes nagu krāsas vai formas izmaiņās, kas var liecināt par dažādām organisma saslimšanām.

Tumši nagi

Nagi var kļūt tumši dažādu iemeslu dēļ. Bieži vien zem naga plāksnītes uz ādas var izveidoties dabisks pigments - vasaras raibums, bet, ja virzienā no naga kutikulas uz augšu veidojas tumši brūna līnija, pievērs tai uzmanību - mediķi brīdina, ka tā var liecināt par melanomu.

Tiesa, nereti arī dažādu sēnītes infekciju iespaidā nagu krāsa iegūst tumšāku vai pat zaļganu toni, tomēr svarīgākais ir neatstāt to bez uzraudzības!

Zilgani nagi

Zilgana nagu un pirkstu galu krāsa liecina, ka tie netiek pienācīgi apasiņoti, esot traucētai asinsritei ekstremitātēs.

Tā iemesls var būt sirds un asinsrites traucējumi vai arī elpceļu saslimšanas, tāpēc ieteicams pārbaudīt kopējo veselības stāvokli!

Bāli nagi

Bāli nagi var rasties dažādu iemeslu rezultātā. Bīstamākais no tiem – aknu darbības traucējumi, skaidro mediķi.

Trausli un izliekušies nagi

Ja nagi aug trausli, bieži lūst un izliecas prom no pirksta gala, nevis tam piekļaujas, iespējams, organismā trūkst dzelzs.

Trausli nagi

Ja tavi nagi bieži lūst, kā arī ir sausi mati, organismā trūkst vērtīgo uzturvielu – pārliecinies par sava uztura dažādību un to, vai uzņem visas organismam vajadzīgās vielas.

Vertikālas līnijas

Cilvēkam novecojot, nagos bieži vien parādās vertikālas līnijas, kas rodas, zūdot ādas mitrumam. Lai no tā izvairītos, regulāri iezied ādu ar īpaši mitrinošu un barojošu krēmu!

Horizontālas līnijas

Ja nagos ir dziļas, horizontālas līnijas, tas liecina, ka, pirms nags atjaunojies, organisms piedzīvojis slimību, paaugstinātu stresu, vielmaiņas procesu traucējumus, vai arī ticis traumēts ir pats nags.

Iedobumi nagos

Ja uz nagiem pamani nelielus iedobumus, tie var liecināt par psoriāzi. Ja tā konstatēta tikai uz nagiem, veselībai briesmas nedraud, tomēr slimību ieteicams ārstēt, jo psoriāze var attīstīties tālāk, pārejot arī uz ādas virskārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!