Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Lai tās kļūtu par dzinēju visai dienai, ir svarīgi ēst pareizi, tāpēc piedāvājam jums trīs vērtīgus ieteikumus, ko apkopojis glamour.com.

Ēd uzreiz pēc pamošanās

Pēc neēšanas visas nakts garumā, no rīta ir nepieciešams atkal iedarbināt vielmaiņas procesa dzinējus, tāpēc ēd brokastis uzreiz pēc pamošanās, vai arī sliktākajā gadījumā – ieturies 30 minūšu līdz stundas laikā pēc izkāpšanas no gultas.

Pat, ja brokastīs apēdīsi vien parastu bļodu ar pārslām un pienu, tas vienalga būs pietiekami, lai atjaunotu muskuļu spēku un no jauna uzlādētu smadzenes jaunajai darba dienai.

Uzņem uzturvielas

Ja neilgi pēc brokastu ēšanas atkal jūties izsalkusi un rodas vēlme ēst otrās brokastis, tas liecina, ka pirmā ēdienreize bijusi nepilnvērtīga. Ja brokastīs neēd proteīnus vai graudus, jau desmitos no rīta radīsies nogurums un vēlme nosnausties.

Tas nozīmē, ka neesi uzņēmusi nepieciešamās uzturvielas. Lai justos paēdusi un enerģiska, brokastīs ēd graudus un putraimus, kuros ir ogļhidrāti, kā arī augļus, jo tie ir bagāti šķiedrvielām – šāda ēdienreize liks justies paēdušai un apmierinātai.

Pievieno "odziņu"

Vienalga, ziema vai vasara, pievieno savām brokastīm kādu veselīgu produktu, kas tās atsvaidzinātu - augli, ogas vai pat riekstus. Banāni, pistācijas vai jebkas cits brokastis padarīs patīkamākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!