Foto: PantherMedia/Scanpix

Pieaugušiem cilvēkiem dienā ir jāguļ aptuveni septiņas līdz astoņas stundas. Tiesa, ir svarīgi saprast, ka laba izgulēšanās nav atkarīga no tā, cik daudz stundas pavadi miegā, bet gan no tā, cik kvalitatīvs šis miegs ir bijis, tāpēc huffingtonpost.com iesaka izmēģināt dažus ieteikumus un izveidot pašai savu ikvakara miega rituālu.

Personīgā oāze

Tavai guļamistai ir jābūt kā tavai drošības saliņai, kurā neiekļūst nekas no tā, kas dienas laikā tevī rada stresu. Padari šo istabu par kluso zonu – televizoru aiznes uz dzīvojamo istabu, turpat atstāj arī savu klēpjdatoru, lai pa rokai nebūtu nekā, ka varētu tevi uztraukt. Uzklāj savai gultai augstas kvalitātes palagus, iededz vīraku vai kādu smaržīgu sveci - centies radīt sajūtu, ka atrodies spa, kūrortā vai jebkurā citā vietā, kas tevī rada atslābinātības un miera sajūtu.

Vienošanās

Miegs ir nopietna tavas dzīves sastāvdaļa, tādēļ izturies pret to gluži kā pret satikšanos, kuru nekādi nedrīksti nokavēt. Ja tev ir nepieciešams vairāk miega, taču nav iespējams uzreiz tam atvēlēt tik daudz laika, cik vajadzētu, sāc ar mazumiņu. Proti, apņemies vienu dienu ieiet gulēt 15 minūtes ātrāk, šo laiku ik nedēļu pagarini, līdz būsi nonākusi līdz tam miega daudzumam, kas tev ir nepieciešams, lai katru dienu varētu justies atpūtusies un enerģiska.

Atslēdz elektroniskās ierīces

Sarakstīšanās pirms miega, it īpaši, ja nepacietīgi gaidi otra cilvēka atbildi, var radīt nemiera sajūtu. Vislabāk būtu atstāt telefonu iespējami tālu no sevis, taču, ja tomēr nespēj iztikt bez tā iztikt, vismaz izslēdz tam skaņu, kā arī vibrozvanu, lai nejustos traucēta. Aptuveni 45 minūtes pirms gulētiešanas izslēdz telefonu pavisam – tā tu palīdzēsi prātam un ķermenim atslābināties, jo nebūs jāraustās no katras mazākās skaņas, kā arī iemācīsi pārējiem cilvēkiem, ka tev ir svarīgi kādreiz veltīt laiku tikai un vienīgi sev pašai.

Radi noskaņojumu

Lai ķermenis zinātu, ka ir laiks lēnām laisties snaudā, to vispirms ir tam jāsagatavo, tādēļ katru vakaru dari vienu un to pašu – pieklusini istabā gaismas, nesteidzies un nedomā par aizgājušās vai nākamās dienas pienākumiem. Relaksējies vannā vai dušā, iztīri zobus un mierīga, tīra ielien zem segām.

Guli kaila

Padomā, cik bieži tev ir gadījies nakts laikā pamosties no tā, ka ir pārāk karsti vai auksti un kārtējo reizi jānoņem vai jāuzliek sega? Lai netraucētu savu miegu, guli bez segas un ļauj savai ādai elpot. Gulēšana kailai novērš iespēju rasties dažādiem kairinājumiem, turklāt tā labi tiek regulēta tava ķermeņa temperatūra, kā rezultātā ir mazāk jāknosās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!