Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums no mums zina, ko un kā darīt, lai aktivizētu vielmaiņu. Tomēr ne vienmēr esam informētas par paradumiem, kas vielmaiņu palēnina. Šai sakarā iepazīsties ar noderīgu informācijas apkopojumu, ko piedāvā "Women's Health"!

Tu nelieto piena produktus

Lai vielmaiņa būtu aktīva, nepieciešama muskuļu masa, kas kalorijās dedzinās, arī organismam esot miera stāvoklī. Savukārt muskuļiem ir nepieciešamas olbaltumvielas. Šai sakarā eksperti iesaka uzturā lietot piena produktus. Kādā pētījumā atklāts, ka sievietes, kuras dienā apēda vismaz septiņas to porcijas, svaru zaudēja krietni ātrāk, kā arī īsākā laikā ieguva krietni tvirtāku augumu.

Tev patīk siltums

Foto: Shutterstock

Lai zaudētu svaru ātrāk, izvairies no pārmērīgi siltām telpām. Kādā pētījumā atklāts, ka cilvēkiem, kuri guļ aukstākās telpās, mainās taukaudu šūnu specifika – zemās temperatūras rezultātā tās kļūst krietni aktīvākas, lai organismu sasildītu, un sadeg ātrāk.

Tu neuzņem ogļhidrātus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ogļhidrāti ir nepieciešami mūsu enerģijas nodrošināšanai un "darbina" muskuļus, kas savukārt dedzina kalorijas un attiecīgi atbild arī par vielmaiņas ātrumu. Lai to veicinātu, katrā maltītē apēd sauju produkta, kas satur veselīgos ogļhidrātus – auzas, brūnos rīsus u.c.

Tu izlaid spēka treniņus

Foto: Shutterstock

Kardio treniņi ir noderīgi organismam, jo stiprina mūsu izturību un sirds veselību, tomēr, ja vēlies zaudēt svaru, regulāri veic arī spēka vingrojumus, kas trenē muskuļus. Šīs nodarbības kalorijām liks zust ātrāk, vairāk un efektīvāk.

Tu našķojies nepareizi

Foto: Shutterstock

Tā vietā, lai našķotos ar mazkaloriju rīsu galetēm, apēd sauju valriekstu. Pētījumos atklāts, ka nepiesātinātās taukskābes, īpaši tās, kas atrodamas valriekstos, ietekmē noteiktu gēnu, kas atbild par kaloriju dedzināšanu, darbību visas dienas laikā.

Tu lieto jūras sāli

Foto: Shutterstock

Jūras sāls ir garšīgāka alternatīva par parasto sāli, tomēr tajā trūkst joda, kas savukārt paātrina vielmaiņu. Lai uzņemtu šo tik svarīgo vielu pēc iespējas vairāk, uzturā lieto speciālo – jodēto sāli, kā arī produktus, kas bagāti ar jodu – jūras kāpostus, olas, garneles un mencu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!