Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca aicina Jauno gadu sākt ar labu darbu un palīdzēt līdzcilvēkiem, ziedojot asinis, jo speciālisti prognozē,ka garajās svētku brīvdienās asinis slimnīcā varētu trūkt.

Asins sagatavošanas nodaļas vadītāja Sandra Jaundžeikare aicina cilvēkus sākt Jauno gadu ar labiem darbiem un 2. janvārī ierasties stacionārā Gaiļezers un nodot asinis: "Priekšā ir svētki un daudziem arī ilgākas brīvdienas, tāpēc visus, kuru veselības stāvoklis pieļauj, aicinu dalīties ar vērtīgāko un atlicināt laiku, lai atbrauktu uz Gaiļezeru un nodotu asinis."

Lielākais asins komponentu daudzums tiek novirzīts smagi cietušajiem pacientiem, kuri slimnīcā tiek ievesti no visas Latvijas, nereti pēc smagām, komplicētām politraumām, kuru stāvoklis pieprasa ārstēšanu Intensīvās terapijas klīnikā vai Toksikoloģijas un sepses klīnikā. No asins donoru atsaucības pilnībā atkarīgi ir hematoloģiskie pacienti, kurus ir skārusi kāda asinsrades slimība, kas var būt gan onkoloģiska, gan neonkoloģiska rakstura. Asins pārliešana bieži ir nepieciešamas arī tuberkulozes un plaušu slimību pacientu ārstēšanā, kā arī cilvēkiem, kuri ir guvuši apdegumus un nonākuši Apdegumu centrā."

2. janvārī donori ir aicināti ierasties Asins sagatavošanas nodaļā stacionārā "Gaiļezers", Rīgā, Hipokrāta ielā 2, tālrunis uzziņām: 67042680. Darba laiks no plkst. 8:00 līdz 15:30. Līdzi jāņem pase vai ID karte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!