Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums jeb 41% iedzīvotāju bezrecepšu medikamentiem, vitamīniem, uztura bagātinātājiem un aptiekas kosmētikai mēnesī vidēji tērē summu līdz 10 eiro, 33% - līdz 20 eiro, 13% - līdz 30 eiro, 4% - līdz 40 eiro, 3% - virs 50 eiro, liecina interneta aptiekas "Apotheka.lv" aptaujas rezultāti.

Atbildot uz jautājumu par to, cik lielu daļu no mēneša kopējiem izdevumiem tiek tērēti minētajiem produktiem, vairums respondentu – 46% - atzīst, ka tie veido 1 – 2% no mēneša kopējiem izdevumiem, 35% respondentu tērē 3 – 5%, 12% respondentu tērē 6 – 10%, savukārt 7% tērē virs 11% no ikmēneša izdevumiem.

Vairums iedzīvotāju – 95% respondentu – uzskata, ka slimību profilaksei ļoti svarīga ir regulāra imunitātes stiprināšana. Lai to nodrošinātu, 38% aptaujāto respondentu regulāri uzturā lieto vitamīnus vai uztura bagātinātājus, 57% atzīst, ka, lai gan apzinās vitamīnu nepieciešamību, tos profilaksei tomēr lieto salīdzinoši reti, bet 5% - ka bez tā var iztikt.

Pirms bezrecepšu medikamentu, vitamīnu, uztura bagātinātāju un aptiekas kosmētikas iegādes vienmēr ar ģimenes ārstu vai farmaceitu konsultējas 37% aptaujāto, bet 40% atzīst, ka to dara samērā reti, kamēr 24% uzskata, ka konsultācijas šo preču iegādei nav nepieciešamas.

Savukārt iegādājoties medikamentus, farmaceita konsultācijām uzticas 40% respondentu, ģimenes ārsta konsultācijām – 38%, kamēr 8% paļaujas uz radu un draugu ieteikumiem, 2% - tic reklāmai, bet 12% uzticas tikai sev.

Aptaujā piedalījās 1391 respondents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!