Foto: stock.xchng

Tie, kuri vēlas notievēt vai vienkārši uzturēt sevi labā formā, bieži vien cenšas maksimāli samazināt tauku daudzumu uzturā. Tomēr visi tauki nav vienā maisā bāžami – kamēr piesātinātie tauki un transtaukskābes paaugstina holesterīna līmeni asinīs un sirds slimību risku, nepiesātinātās taukskābes jeb tā dēvētie labie tauki uzturā ir pat ļoti vēlami, jo darbojas gluži pretēji – kā holesterīna līmeni asinīs, tā sirds slimību risku pazemina.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par taukiem, to veidiem un lomu cilvēka veselībā, Slimību profilakses un kontroles centrs izstrādājis infografiku.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!