Foto: Publicitātes attēli
"Man ir tikai 38 gadi, likās – man viss vēl ir priekšā. Tik daudzas ieceres, ko īstenot. Bet nu viss ir apstājies," teic Maksims Gorbušins, kuram tuvāko 10 dienu laikā jāveic steidzama operācija – mugurkaula operācija metastāžu izņemšana. Operācijas izmaksas Vācijas klīnikā ir 23 000 eiro, taču, lai to apmaksātu, ģimenei pietrūkst 11 706 eiro.

Pirms pieciem gadiem Maksimam tika atklāts smadzeņu audzējs, kas it kā bija labdabīgs. Pēc staru terapijas Maksima stāvoklis uzlabojās un slimība atkāpās. Ģimene laimē uzelpoja un cerēja, ka visas raizes un bēdas ir aiz muguras. Maksims strādāja, rūpējās par savu ģimeni un īpaši par savu jaunāko, šobrīd jau 17 gadus veco māsiņu Viktoriju, kurai ir Dauna sindroms.

Pirms vairāk nekā pusgada Maksimam negaidīti kļuva ļoti slikti – stipras galvassāpes, nespēja kontrolēt sejas un ķermeņa kreiso pusi. Slimnīcā tika veikti izmeklējumi un mainīta pirms pieciem gadiem uzstādītā diagnoze – ļaundabīgs smadzeņu audzējs. "Man ir tikai 38 gadi, likās man viss vēl ir priekšā. Tik daudzas ieceres, ko īstenot. Bet nu viss ir apstājies. Iesaldēts. Nezināms. Otram nevar izstāstīt tās sajūtas, kad jāpiedzīvo tāda diagnoze un neviens neko skaidri pateikt nevar. Nav gaismas tuneļa galā," atklāj Maksims.

Ģimene ir vērsusies Nacionālajā veselības dienestā, lai ārstēšana tiktu apmaksāta no valsts līdzekļiem, bet lēmuma pieņemšanu kavē garās rindas pie speciālistiem Latvijā, lai saņemtu dienestam nepieciešamo konsīlija lēmumu.

Par iepriekš saziedotajiem līdzekļiem Maksims ir uzsācis ārstēšanos Vivantes klīnikā Vācijā, kur veiktas gan papildu analīzes, gan ķīmijterapija. Pēc biopsijas ārsts nozīmējis steidzamu mugurkaula operāciju metastāžu izņemšanai. Maksims šobrīd cieš stipras sāpes un mugurkaula operācija jāveic steidzami – tuvāko 10 dienu laikā. Operācijas izmaksas Vācijas klīnikā ir 23 000 eiro, taču, lai to apmaksātu, ģimenei pietrūkst 11 706 eiro.

Maksima ģimenei šādu līdzekļu nav, lai apmaksātu ārstniecību, tādēļ viņi lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Par iespējām, kā vari palīdzēt, ziedot Maksimam, meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!