Foto: Shutterstock
Kad aktīva dzīvesveida mērķis ir atbrīvoties no kāda liekā kilograma, kājas teju pēc katra treniņa pašas skrien pie svariem, lai pārbaudītu sasniegto rezultātu. Taču sportošana un pareiza ēšana palīdz uzlabot veselības stāvokli kopumā, tāpēc "Prevention" norāda uz vairākām lietām, kuras arī vēstī par progresu.

Tev uzlabojas garastāvoklis


Ja esi aktīvāk pievērsusies aktīvam un veselīgam dzīvesveidam un esi pamanījusi, ka ik rītu mosties priecīgāka, tas pierāda, ka šāds dienas plāns tev nāk par labu. Pēc ilgstošas pauzes ieturēšanas var būt grūti ieiet pareizas ēšanas ritmā un var sāpēt visas maliņas, taču sportošanas laikā uzlabojas asinsrite, kas dod labumu organismam kopumā. Ļaujies veselīgajai sporta atkarībai, kad pēc katra treniņa izjūti endorfīnu pieplūdumu un laimīgāku pašsajūtu!

Tev ir vieglāk veikt ikdienas pienākumus


Lai gan vēlme uzlabot savu ārējo izskatu var dot lielu motivāciju, papildus cilvēks gūst arī emocionālo gandarījumu, kura pamatā ir spēja daudz veiksmīgāk izpildīt vienkāršas ikdienas darbības. Kā piemēru var minēt uzkāpšanu pa kāpnēm bez sajūtas, ka sirds pa muti izlēks laukā, mēģinājumus suni ielikt dušā mazgāties vai spēlēšanos ar bērniem. Tāpat sportošana palīdz atbrīvoties arī no locītavu sāpēm, jo, piemēram, uz kāju locītavām katru dienu tiek likts mazāks svars, tāpēc cilvēks jūtas enerģiskāks.

Tev parādās izteiktāks muskuļu reljefs


Tā kā savu sapņu figūru nav iespējams iegūt diennakts laikā, var būt grūti līdz galam novērtēt lēno procesu pretim mērķim. Tieši tāpēc ir svarīgi regulāri uzņemt fotogrāfijas, lai sekotu līdzi uzlabojumiem. Arī tad, ja skaitlis uz svariem īpaši nemainās, tu vari sākt novērot izteiksmīgāku muskuļu reljefu un apaļīgu vaidziņu samazināšanos. Šīs visas ir pazīmes, ka tu dodies pareizajā virzienā.

Tev uzlabojas prāta spējas


Sportojot cilvēks ne tikai uzlabo savu izturību, bet arī asina prātu. Ja cilvēkam ikdienas dzīvē ir pārāk maz kustību, viņa smadzeņu darbība tiek pasliktināta, kā arī palielinās dažādu saslimšanu risks. Pretējā gadījumā – tavas prāta spējas uzlabojas, kļūst vieglāk plānot, koordinēt procesus, kā arī pieņemt lēmumus. Tas, protams, nenozīmē, ka, ievērojot veselīgu dzīvesveidu, uzreiz būsi ģēnijs, taču tas var palīdzēt tev labāk organizēt savu dienu.

Tev labāk der drēbes


Svarīgi saprast, ka, ievērojot sabalansētu treniņu plānu, ķermenis mainās – tiek ne tikai tiek teiktas ardievas liekajiem kilogramiem, bet arī pieaug muskuļu masa, kā rezultātā labs variants ir konkrētas vietas, piemēram, vidukli, augšstilbus, plecus un gurnus nomērīt ar mērlenti. Taču vieglākais variants ir pieiet pie skapja, izņemt kādas bikses vai blūzi un uzmērīt, kā tās izskatās. Arī tad, ja svari nerāda skaitli, kādu vēlējies, tikšana iekšā mazākās biksēs ir labs rādītājs, ka sportošana ķermeni ir mainījusi uz labo pusi.

Tev uzlabojas miega kvalitāte


Par sabalansētu un veselīgu dienas režīmu liecina arī miegs – cik viegli izdodas aizmigt, vai regulāri nemosties augšā un kā jūties pēc pamošanās. Miegs ir vitāli nepieciešams ķermeņa funkcionēšanai, tāpēc, ja pēc sportošanas vari labi iemigt un no rīta ir sajūta, ka esi enerģijas pilna, fiziskās aktivitātes manāmi liek par sevi manīt. Kāpēc cilvēkiem nepieciešams regulārs miegs, atradīsi šajā rakstā.

Fiziskās aktivitātes pozitīvi ietekmē garīgo veselību, taču, kāpēc arī nevajadzētu arī pārcensties, skaidrots šajā materiālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!