Ārsts-mamologs Egīls Purmalis stāsta, kā notiek pieņemšana pie mamologa, kādi jautājumi ārstam jāuzdod un kādas pārbaudes vēlams veikt pirms vizītes.

Mamologs ir ārsts-onkologs, kurš nodarbojas ar dažādu piena dziedzeru slimību diagnostiku, ārstēšanu un profilaksi. Egīls Purmalis jau vairāk nekā 10 gadus specializējies mamoloģijā un onkoloģijā (labdabīgu veidojumu, tai skaitā papilomu, fibroadenomu, pirmsvēža un onkoloģiskā stadijā).

Dr. Purmalis veic dažādas piena dziedzeru operācijas, no sektorālas rezekcijas un mastektomijas līdz rekonstrukcijai. Vidējais operāciju skaits gadā — 200.

Vai palielinās to sieviešu skaits, kurām atklāts krūts vēzis?

Pēdējos gados krūts vēzis ir kļuvis par galveno onkoloģisko saslimšanu sievietēm. Sieviešu onkoloģisko saslimšanu struktūrā piena dziedzeru vēzis ieņem pirmo vietu — 19,3%. Pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, piena dziedzeru vēzis kļūst pat visizplatītāko vēža paveidu: 2020. gadā tika reģistrēti vairāk nekā 2,2 miljoni saslimšanas gadījumu. Savas dzīves laikā ar krūts vēzi slimos apmēram katra divpadsmitā sieviete. Tāpat piena dziedzeru vēzis ir galvenais onkoloģisko saslimšanu nāves cēlonis sievietēm

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!