Foto: Foto no video
Katra neapdomīga rīcība pie ūdens var beigties ar smagām mugurkaula traumām. Tomēr pirms tam ir grūti iztēloties, kā mainās dzīves kvalitāte, jo ietekmēta tiek ne tikai spēja kustēties, bet teju visas dzīves jomas. Elvis Kurpnieks pēc lēciena uz galvas piepūšamajā piemājas baseinā lauza kaklu un nu jau četrus gadus pavada ratiņkrēslā.

"Lecot piepūšamajā baseinā, es ar galvu atsitos pret baseina dibenu, apmetu kūleni un man aizsitās elpa. Jutu, kā laužu kakla skriemeļus. Tajā pusminūtē acu priekšā paskrēja visa mana dzīve," stāsta Elvis, piebilstot, ka liela loma atlabšanā bijusi tieši ģimenei.

"Pirms traumas dzīvojām ar vecākiem katrs savu dzīvi. Biju tikko beidzis vidusskolu un izbaudīju brīvību. Taču pēc traumas viss radikāli mainījās. Šobrīd dzīvoju pie vecākiem, un gan man, gan viņiem katru dienu jāievēro noteikts ritms, jābūt rūpīgai laika plānošanai un ģimenes locekļiem ir man jāpielāgojas, jo man ir nepieciešama viņu asistēšana," uzsver Elvis Kurpnieks, skaidrojot, ka ikdiena ir kā viens liels izaicinājums, īpaši pirmajos divos gados, kad gan viņam, gan ģimenes locekļiem bija jāpielāgojas jaunajiem apstākļiem fiziski un arī emocionāli.

Elvis apliecina, ka attiecību veidošana ir mainījusies: "Pirms traumas varēju sevi vairāk pierādīt fiziski, bet pēc traumas ir sajūta, ka meitenes uz mani skatās ar žēlumu un šaubām. Tomēr ir svarīgi pārvarēt savus kompleksus, tad attiecības var veidot vieglāk. Ratiņkrēslam nav jābūt šķērslim – tas ir apgrūtinošāk, bet nav neiespējami."

Elvis aicina citus īsi: "Lūdzu, nelec ūdenī!"

Vairāk ar viņa stāstu var iepazīties video.

SPKC īstenotās kampaņas "Pārgalvības cena. Nelec!" mērķis ir informēt par drošas atpūtas pie un uz ūdens nozīmi, kā arī skaidrot, kādas sekas var rasties pārgalvīgas rīcības rezultātā, lecot uz galvas ūdenī. Plašāka informācija par kampaņu šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!