Foto: Shutterstock

Vasarā "Twitter" izcēlās paliela un brīžam visai agresīva ņemšanās par šortiem. To izraisīja kādas dāmas piezīme, ka šorti korpulentām sievietēm izskatās neglīti un nepiedienīgi un liecina par sliktu gaumi un paškritikas trūkumu. Tas notika tieši tajās ļoti karstajās dienās, kad lielākā daļa cilvēku domāja tikai par to, lai apģērbs nepadarītu eksistenci vēl sarežģītāku. Tātad tieši nelaikā.

Domai par to, ka korpulentām sievietēm nevajadzētu atkailināt augšstilbus, piekrita tikai daži. Vairākums oponēja tvīta autorei. Daži pat visai agresīvi, norādot uz pašas tvītotājas vecumu, prāta spējām, matu krāsu un vēl visu ko. Nokritizējot pat puķes, kas bija redzamas viņas profilbildē. Jāatzīst, arī es iesaistījos šajā sarunā. Ar atbalstu korpulentajai šortu valkātājai.

Pirmkārt, pilnībā piekrītu, ka, ejot savās ikdienas gaitās (turklāt 35 grādu karstumā), jebkuram ir tiesības vilkt šortus, ja vien viņš pats tajos jūtas ērti, nedodas uz operu vai kādu citu vietu, kuru apmeklējot pienākas ievērot noteiktu etiķeti. Vai man (tev, viņai, viņiem) tas šķiet glīti vai ne, tam šajā gadījumā nav nozīmes. Otrkārt, mans respekts katrai latviešu sievietei, kuras iekšējais kritiķis devies atvaļinājumā vai arī patriekts ellē ratā. Ja atklāti, manējais neatpūšas gandrīz nekad. Tas nav pārāk iedvesmojoši. Un ļoti iespējams, ka, ārēji ignorējot vienas savas vecmammas mūždien bubināto "ko cilvēki par tevi teiks", tomēr esmu ļāvusi tai lietai kaut kā ieperināties sevī.

Tāpēc vismaz tajā, kas attiecas uz kāda privātajām izvēlēm izskata, apģērba, vīriešu, dzīvesstila un citos tikpat personiskos jautājumos, visai stingri vados pēc principa, ka savu "nepatīk" silti ieteicams paturēt pie sevis.

Runājot par iekšējo kritiķi, kurš nekad neiet atvaļinājumā (zinu, ka tā nav tikai mana problēma), būtu jau labi, ja tas darbotos vienīgi attiecībā uz apģērba izvēli, matu sakārtojumu un tamlīdzīgi. Diemžēl mūsu iekšējie terorizētāji ir plaša profila speciālisti. Tiem svarīgi likt cilvēkam šaubīties par sevi un savu varēšanu gandrīz ikvienā dzīves jomā.

Kāpēc tā notiek?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!