Foto: Shutterstock

Medikamentu lietošana slimības gadījumā lielākajai daļai cilvēku nešķiet kaut kas ārkārtējs, bet, ja runa ir par garīgo veselību, nereti parādās viedokļi – jātiek galā tāpat un medikamenti tikai kaitēs. Kāpēc tādi aizspriedumi? Kas kavē cilvēkus vērsties pēc palīdzības? Kādos gadījumos medikamenti patiesi var palīdzēt uzlabot psihisko veselību, bet kādos tie varētu būt lieki vai pat kaitīgi? Par to podkāstā "Laimes laboratorija" runājām ar psihoterapeitu Andri Veselovski.

Atgādinām, ka podkāstā paustā informācija ir sertificēta ārsta psihoterapeita viedoklis. Šie speciālisti Latvijā neizraksta medikamentus, bet var ieteikt konsultāciju ar psihiatru, kas, izvērtējot pacienta stāvokli, var lemt par medikamentu lietošanu. Vairāk par to, kādos gadījumos vērsties pie psihoterapeita un kā terapija var palīdzēt uzlabot dzīves kvalitāti, lasi šajā rakstā.

Runājot par to, kurš speciālists tad parasti izraksta medikamentus garīgās veselības uzlabošanai vai stabilizēšanai, Andris norāda, ka visprecīzāk situāciju var izvērtēt psihiatrs. Atsevišķos gadījumos tas var būt arī zinošs ģimenes ārsts, neirologs vai cits speciālists.

"Paskatīsimies plašāk uz to, kas ietekmē cilvēka pašsajūtu. Tātad ir sociālie faktori – kas notiek ārpusē, piemēram, pusaudzis skolā saskaras ar mobingu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!