Foto: Publicitātes foto

Andris Freidenfelds jeb Fredis zināms kā radio cilvēks, televīzijas režisors un skatuves cilvēks ar uzkrātu pieredzi daudzu gadu garumā. "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" viņš stāsta par radošo nogurumu un pauzi grupā "Labvēlīgais tips", kā arī nosauc lietas, kas pašu uztur mūžīgā formā un palīdz uzlādēties.

Freidenfelds, kurš sevi nodēvējis par nenosakāmas orientācijas mediju cilvēku, atklāj, ka pirms pāris gadiem piekusis: "Galvenokārt, no tās koncertu slodzes, visas tās trakās naktsdzīves un braukāšanas riņķī. Tad bija pāris gadi pauze, bet pēc tam atkal kaut kā sanācām." Savukārt tagad viņš atklāj, ka "Labvēlīgajā tipā" ir interesanti, piebilstot, ka 2022. gadā grupa svinēja savu 30. dzimšanas dienu. "Tagad vienkārši jāskatās, ko darīt tālāk, kā dzīvot tālāk. Lēmumu pieņemšana – tā vienmēr ir interesanta nodarbe," norāda mūziķis.

Taujāts, kā sevi fiziski un garīgi uzlādē, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Freidenfelds atzīstas, ka īsti nezina. "Ja es zinātu, kā katru reizi labi uzlādēties, visu laiku būtu uzlādēts, bet šad tad arī tās baterijas kaut kā izlādējās. Tā pati mūzika un mūzikas klausīšanās, saskare arī ar aktuālo mūziku – tas ļoti palīdz." Tāpat uzlādējot arī grāmatas. "Mēģinu tomēr lasīt – tas man palīdz fantazēt."

Freidenfeldam patīkot arī skatīties filmas vai vienu no iecienītākajiem šī brīža formātiem – seriālus: "Režisori un scenogrāfi visu jau ir uztaisījuši, operatori ir pirmklasīgi nofilmējuši, "editori" (redaktori – red.) labi samontējuši un pašam tev tur nekas vairs nav jādara, bet tad, kad ir literatūra, ir grāmata, tad tu pats vari piemeklēt gan tērpus galvenajiem varoņiem, gan anturāžas un peizāžas, vienalga ko. Fantāzija strādā. Man liekas visu laiku ir jāfantazē un bišķi jābūt tādā bērna prātā. Tas arī uztur mūs mūžīgi formā."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!