Latvijas Osteoporozes pacientu un invalīdu asociācija ir organizācija, kuras darbības mērķis ir palīdzēt tiem, kurus skārusi t.s. “klusējošā epidēmija” – osteoporoze, viņu tuviniekiem, kā arī tiem, kuri vēlas no tās izvairīties.
Situācijā, kad pēc Pasaules Veselības Organizācijas datiem, osteoporoze un tās radītās kaulu lūzumu sekas ir otra izplatītākā veselības un sociālās aprūpes problēma visā pasaulē, bet pēc IOF (Starptautiskais Osteporozes fonds) veiktās pacientu aptaujas tikai 1 no 3 ārstiem runā par osteoporozi un 3 no 4 sievietēm nekad nav runājušas ar savu ārstu par osteoporozi, ir svarīgi pievērst nopietnu uzmanību pasākumiem, kas varētu ne tikai aktualizēt osteoporozes kā slimības nopietnību, bet arī sniegt ilglaicīgu atbalstu, tiem, kurus šī problēma skar un / vai interesē.

LOPIA savas darbības laikā ir rīkojusi dažādas sabiedrību izglītojošas akcijas un analizējot paveikto secinājusi, ka Osteoporozes profilakses un palīdzības kluba izveide ir loģisks un nepieciešams asociācijas darbības virziens. Tālab 2004.gada 20.oktobrī – Pasaules Osteoporozes dienā - LOPIA atklāj pirmo Osteoporozes profilakses un palīdzības (OPP) klubu.

  • OPP klubs ir ilgtermiņa atbalsta projekts!
  • OPP klubs ir iespēja aktualizēt nepieciešamību apzināt un cīnīties ar osteoporozi!
  • OPP klubi ir iespēja apzināt un pulcēt osteoporozes slimniekus, viņu tuviniekus un tos, kuri vēlas no šīs slimības izvairīties!
  • OPP klubs ir vieta, kur iemācīties kā sadzīvot vai kā novērst osteoporozi!
  • OPP klubi ir vieta, kur cilvēki var gūt sev tik svarīgo – emocionālo atbalstu, sapratni, uzklausīšanu, informāciju un padomu!

OPP kluba ideja guvusi atsaucību Resursu centra sievietēm “Marta” darbinieku vidū, kas laipni piedāvāja savas telpas kluba regulārai darbībai. Kluba tikšanās sākotnēji notiks reizi mēnesī Rīgā, Brīvības ielā 183/2 – 30.

OPP kluba dalībnieki ir Latvijas Osteoporozes invalīdu un pacientu asociācijas, Resursu centrs sievietēm “Marta” un Rīgas Pensionāru savienības biedri. Klubs savā darbībā būs atvērts ikvienam, kuram būs vēlme un interese apmeklēt šīs tikšanās, neatkarīgi no piederības kādai organizācijai.

OPP kluba pasākumu laikā dalībniekiem būs iespēja tikties ar aicināto viesi – ārstu vai kādas citas nozares profesionāli, vai vienkārši interesantu personību, kura ar savu piemēru, informāciju vai padomu spēj iedvesmot.

LOPIA cer, ka Rīgā izveidotais OPP klubs varētu kalpot kā iniciatīva veidot līdzīgus interešu klubus arī Latvijas reģionālajās pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!