Gaisīgi tērpi un trūcīgi piesegts kailums – tendences, kas vērojamas šā gada Alta Moda skatēs Romā. “Skaisti, izšķērdīgi, ekstravaganti,” tā vēstīja itāļu preses virsraksti pēc modes skates beigām. Tomēr ne jau visas modeles un dizaineri ir kailuma tendenču atbalstītāji.
Sicīliešu dizainere Marella Ferera ir pārliecināta jaunās brīvdomības atbalstītāja. “Daudzas dāmas vēlas tieši tādus tērpus, kādi tie redzami uz augstās modes skatuvēm,” presei apgalvo Katānijas modes māksliniece, kura gatavojas iesaistīties
Pret-a-Porter
biznesā. “Skaists ķermenis ir mākslas darbs un tas nekad nav vulgārs.” Viņas klientes ir 35 līdz 50 gadus vecas sievietes, kurām ķermeņa kults ir ārkārtīgi svarīgs.

Cita itāļu dizainere, Rafela Kurjela turpretī atbalsta eleganci un tērpu kā ķermeņa “iesaiņojumu”. “Nē, kailums man nepatīk. Sievietei jābūt noslēpumainai.”

Arī dažām modelēm šī tēma ir kļuvusi par sirdsapziņas jautājumu. “Uz mēles es izeju atkailināta tikai tad, ja to pieprasa tērpa un skates ideja,” saka Ralitca, kura demonstrē Kurjelas tērpus. “Ja tas ir tikai pašmērķis, tad es izvairos.”

Šis pašmērķis arī iesaka sievietēm nākamajā vasarā vispār atteikties no tērpa augšdaļas un tā vietā ķermeni klāt ar bodypainting jeb mākslinieciskiem ķermeņa zīmējumiem. Savukārt svārku vietā modes mākslinieki iesaka ar roku apgleznotas džinsu bikses. “Bikses kļūst aktuālas kā vakartērpa sastāvdaļa,” domā modes speciālisti. Līdzīgi ir arī ar “bikšu kostīmu”, kuram, atšķirībā no agrākajiem gadiem, ir jābūt nevis maksimāli ērtam, bet gan maksimāli pieguļošam pie ķermeņa – gandrīz kā otrai ādai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!