Foto: Publicitātes attēli
Vēlies skriet, bet trūkst motivācijas spert pirmo soli? Necīnies viena, bet dodies ik otrdienu un ceturtdienu uz Nike Riga Run skriešanas treniņiem Mežaparkā, kur ir lieliska iespēja sastapt sev līdzīgus entuziastus un rast kopīgu spēku un aizraušanos skriet vienā solī ar simtiem citu pēdu pāriem. Turklāt profesionāli treneri sniegs padomus, kā sasniegt labāko rezultātu. Ja vēl šaubies, tad lasi, ko teic paši skrējēji. Varbūt tas ir tieši tev!

Skriet – tad ar visu ģimeni! 

Skriet, lai palīdzētu "Mazajām sirsniņām"

Skriešana sniedz gandarījumu un prāta skaidrību

"Piedalīšanās treniņā ir laba iespēja, kā pēc garās darba dienas svaigā gaisā pasportot un sakārtot domas un savu ķermeni. Slodzes laikā jādomā par pavisam citām lietām, nekā darba vietā, un tas ļauj atgriezties mājās ar krietni labāku garastāvokli. Ar motivāciju iet uz treniņiem problēmu nav. Ja es daru, tad daru ar pilnu atdevi. Mērķis arī ir skaidrs - šogad Nike Riga Run 10 kilometrus vēlos noskriet ātrāk par 50 minūtēm. Pagājušajā reizē finišēju pēc gandrīz 52 minūtēm, tāpēc jācenšas šoreiz sasniegt vairāk," apņēmības pilns teic Kaspars Vītols.

Treniņu laikā iegūti jauni draugi un domubiedri

Esmu studente Rīgas Tehniskajā universitātē un parasti trīs reizes nedēļā trenējos boksā. Tagad vairs nevaru tam atvēlēt tik daudz laika, bet "Sportland" veikalā uzzināju par Nike Riga Run treniņiem un nolēmu tiem pievienoties. Atnācu viena, taču šeit ātri iegūst draugus un paziņas, ar kuriem kopā turpmāk sportot. Tiešām labi šeit jūtos! Turklāt uz Mežaparku man vieglāk tikt, jo dzīvoju pavisam netālu. Tāpēc esmu priecīga par iespēju šeit trenēties kopā ar pārējiem," stāsta Gaļina Harjakova.

Trenera padomi un kopā skriešana uzlabo rezultātu 

"Pagājušajā gadā jau piedalījos Nike Riga Run maratonā un savā vecuma grupā izcīnīju trešo vietu 10 kilometru skrējienā. Tā bija lieliska pieredze, tāpēc vēlējos turpināt iesākto. Katrā Nike Riga Run treniņā gūstu pozitīvas emocijas, un man tā ir galvenā motivācija, kāpēc nāku šeit un skrienu. Man ir sēdošs darbs, tāpēc ir labi izkustēties vakarā. Šeit arī esmu atradusi daudzus domubiedrus. Nike Riga Run treniņos var piedalīties ikviens, jo divi kilometri ir pa spēkam jebkuram iesācējam. Protams, var skriet viens pats pa tuvējo mežu, taču šeit treneri parāda, kā pareizi strādāt, kādus vingrinājumus izpildīt vai kā precīzi izpildīt kāpinājuma skrējienus. Šeit pozitīvā ziņā piespiedīs iegūt labas lietas ikvienam skriešanas entuziastam," stāsta Lita Dzelme.

No centieniem iemīlēt skriešanu līdz pozitīvai atkarībai

Savos iespaidos dalās Ilze Tanne un Stella Vilema no apvienības "Go Blonde":

Ilze: "Mēs iepazināmies Nike Riga Run rīkotajā Veselības dienā Mežaparkā un kopš tā laika motivējam viena otru skriet un būt aktīvām. Sākotnēji mans galvenais uzdevums bija iemīlēt skriešanu, jo iepriekš man tā pavisam nepatika. Spēlēju tenisu un nodarbojos ar vēl citiem sporta veidiem, bet tagad skriešana jau kļuvusi par pozitīvu atkarību."

Stella: "Savulaik esmu trenējusies vieglatlētikā, bet ilgāku laiku nebiju ar sportu nodarbojusies. Tāpēc Nike Riga Run man ir kā atgriešanās pie skriešanas. Viena gan noteikti to nevarētu, jo nepieciešams domubiedru atbalsts. Tas ir patīkamākais Nike Riga Run treniņos - ka visi šeit nāk savam priekam un labumam, turklāt viņi motivē vairāk strādāt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!