Foto: PantherMedia/Scanpix
Ir daudz un dažādi veidi kā treniņos nodarbināt savu ķermeni, tomēr vispopulārākie ir treniņi sporta klubos ar trenažieriem, jo tas ir labākais un pieejamākais veids, kā izveidot savu ķermeņa formu.

"Piemēram, strādājot ar trenažieriem, tievam puisim lielus plecus izveidot būs daudz vieglāk. Darbojoties ar tiem, ļoti viegli var variēt ar svariem un panākt tiešu svaru ietekmi uz konkrētu muskuli," skaidroja DCH Studijas Fitnesa treneris Kaspars Ozoliņš.

Speciālists stāstīja, ka svaru zālē savu ķermeni var veidot kā ar plastilīnu. "Cilvēkam, kurš pa dienu strādā, un tikai brīvajā laikā iet trenēties, tas ir vieglākais, estētiskākais veids, kā panākt tieši tādu ķermeni, kādu viņš vēlas redzēt. Tāpat pareizi izpildot vingrinājumus, ir ļoti maza iespēja sevi savainot."

Tomēr trenažieriem ir savu mīnusi. Ja netiek izveidota pareiza treniņu programma, tad ķermeņa augšdaļā var būt muskuļaina, kamēr kājas ir tievas, jo ar tām nav strādāts. Tāpat mazāk tiek trenēti dziļie muskuļi, un ikdienas situācijās tas var kaitēt.

"Ja mēs ilustrējam mūsdienu cilvēku, tad viņš no rīta ar mašīnu aizbrauc uz darbu, tad viņš visu dienu darbā sēž krēslā, ar mašīnu aizbrauc uz treniņu zāli, apsēžas trenažierī, pastrādā aptuveni stundu un aizbrauc mājās, kur apsēžas dīvānā pie televizora. Visa diena tiek pavadīta sēžot. Man darbs ar trenažieriem šķiet garlaicīgs, man patīk funkcionālie treniņi, kur tiek noslogotas visas muskuļu grupas, tomēr katram cilvēkam piemērots ir citādāks treniņš," uzsvēra treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!