Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai sāktu treniņus fitnesa klubā daudziem vajag lielu apņēmību, taču vēl lielāka saņemšanās nepieciešama, lai turpinātu aktīvo dzīves veidu. Nereti pēc noteikta laika arvien grūtāk ir piespiest sevi iet trenēties, tomēr vajag sevi pārvarēt.

Piedāvājam no ārzemju medijiem apkopoto informāciju par to, kā saglabāt motivāciju treniņu plānu turpināšanai. Jāpiebilst, ka šis ir tikai viens no daudziem veidiem.

1. Neļaut galvenajam mērķim sevi salauzt. Ja ir nosprausts konkrēts mērķis, cik kilogramus ar treniņu palīdzību vēlas zaudēt, tad jāizvirza mazie mērķi, piemēram, cik daudz svaru zaudēt dienas laikā. Jācenšas pieturēties pie plāna un katru dienu radīt jaunu veidu, kā sasniegt savu mērķi. Piemēram, šodien jāsamazina savu kopējo uzņemto kaloriju skaitu par 150 kalorijām. Pieraksti savus tipiskos ēšanas paradumus. Paņem kaloriju rokasgrāmatu un aprēķini kopējo kaloriju skaitu, un atņem no tā 150. Ideālā variantā pusei no tava kaloriju samazinājuma būtu jānāk no diētas, bet vēl 150 kalorijas tu zaudēsi no papildu fiziskajiem vingrojumiem.

2. Katru dienu pierakstīt savus sasniegumus. Pieraksti katru dienu, ko esi darījis, lai tuvotos savam mērķim. Pārskati savu dienasgrāmatu katru nedēļu un plāno, ko turpināsi vai mainīsi nākamajā nedēļā. Ieteicams pat pameklēt jaunas aerobikas vai jogas nodarbības, lai uzlabotu savu fitnesa režīmu.

3. Neļaut neveiksmēm izjaukt tavu mērķi. Ja ir dažādas ikdienas problēmas, kas traucē domāt par treniņiem vai diētu, tad vajag atpūsties vienu dienu! Ar milzu psiholoģisko spiedienu izvirzīto mērķi nevarēs sasniegt. Velti šo brīvo laiku, lai vēlreiz izvērtētu savu mērķi, sakārtotu galvu, papļāpātu ar draugu. Šis brīvais laiks liks tev vēlēties atkal atsākt sava plāna īstenošanu un soli pa solim panākt savu mērķi.

4. Iekļaut savā programmā kādu citu cilvēku. Iesaisti savā plānā draugu vai draudzeni, kaimiņu vai radinieku. Ja dod solījumu sev un citiem, to ir grūtāk lauzt. Pat ja viņiem nav tie paši mērķi, jūs varat visi censties panākt kopīgu mērķi - sasniegt pēc iespējas labākus rezultātus. Tas arī ļaus neaizmirst savus mērķus.

5. Izvairīties no kārdinājumiem. Tas nenozīmē, ka ir jāatsakās no brīvā laika pavadīšanas. Tas nozīmē izvairīšanos no situācijām, kas liek tev noiet no pareizā ceļa uz tavu galīgo mērķi. Piemēram, nekad nedoties iepirkties, kad ir milzu izsalkums. Ja regulāri paliksi nomodā pēc parastā gulētiešanas laika, nevarēsi regulāri vingrot, jo tavs ķermenis jutīsies kūtrs un tev būs nepieciešama papildu atpūta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!