Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja stundām ilgi trenējies vairākas reizes nedēļā jau ilgāku laika periodu, bet negūsti kārotos rezultātus, iespējams tev piemīt kāds no nelāgajiem sporta zāles paradumiem, kas apkopoti portālā health.com.

Eliptiskā trenažiera izmantošana

Eliptiskais trenažieris, kā izrādās, ir viens no vismazāk efektīvākajiem. Tā iemesls ir ķermeņa svara un paša radītās kustības neizmantošana treniņa laikā. Šai sakarā krietni vērtīgāka ir skriešana, lekšana un citi kardiovingrojumi, kas sadedzinās vairāk kaloriju īsākā laika posmā, kā arī pilnvērtīgāk attīstīs ķermeni.

Trenēšanās ilgi un mērenā slodzes režīmā

Tā vietā, lai stundu skrietu lēnā tempā, treniņa vidū to paātrini, palielinot slodzi un samazinot treniņa ilgumu. Izaicini sevi darboties augstas intensitātes režīmā vismaz 30 minūtes, nevis ar 75 procentu atdevi pildi vingrojumus mērenā tempā.

Slinkošana

Dodies uz sporta zāli ar konkrētu vingrojumu plānu, kam paredzēts noteikts laika limits. Nesūti īsziņas draugam, nekārto matus un nefotografējies, bet pilnībā nododies fiziskajām aktivitātēm!

Pārāk daudz kardio, pārāk maz spēka vingrojumu

Lai gan šķiet, ka tieši, kustoties un svīstot, visefektīvāk dedzinām kalorijas, ilgtermiņā svara zaudēšanai efektīvāki ir spēka vingrojumi. Tie attīstīs muskuļus, tā organismam liekot dedzināt vairāk kaloriju arī miera stāvoklī.

Sporta dzērienu lietošana slāpju veldzēšanai

Sporta dzērieni piešķir enerģiju, tomēr tajos ir daudz cukura un kaloriju. Lai izvairītos no liekas cukura uzņemšanas, atveldzējies ar ūdeni treniņa laikā, bet pirms tā ieturi veselīgu maltīti, kas sniegs enerģiju.

Vienu un to pašu vingrojumu pildīšana

Visu laiku atkārtojot vienus un tos pašus vingrojumus, ķermenis pierod pie slodzes un treniņi zaudē savu efektivitāti. Tā rezultātā organisms izmanto tikai pusi tā enerģijas. Lai no tā izvairītos, laiku pa laikam maini vingrojumus un slodzi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!